A disco ball is just hanging by a thread

Reetro, kilklackar, hårfärgning, Cissi, badkar, chailatte, nitar, toast, sällkapsspel, Cissi, minusgrader, kladdkaka, Marina, raggsockor, Owl City, Ashton Kutcher, foto, köldskador, Cola, fimer, knäck: mys.


överblick

I brist på annat har jag gjort en liten överblick på 2009, eftersom det här året snart är slut:
I Januari föddes mitt älskade kusinbarn Rasmus, och jag förlorade min släkting Sven-Olov. Jag hade x-antal skräckfilmsmaraton med Cissi & Cissi, och var som helt förtrollad i Stephanie Mayers böcker. Jag hade fått alla fyra böckerna ur the twilight saga på engelska och läste som besatt.I början på februari festade jag i stugan i Skogstorp första gången, och i slutet hade jag praktik på tidningen Folket under sportlovet. Jag fotade mycket landskap eftersom snön fortfarande låg kvar. Jag hade Nationella prov och för att klara av dessa köptes två flygbiljetter till Kroatien under sommaren. Nedräkningen började.
Under Mars fick jag mitt första fotouppdrag som jag fick betalt för, jag fotograferade Adamsson familjen. Jag gick även på en fotokurs under tre timmar på kvällen, en gång i veckan i 5 veckor. Det var långtråkigt, men rätt lärande.
Våren började sätta spår och jag blev, som varje år, lyckligare än någonsin. Jag upptäckte massor av nya trix i Photoshop och läste även ut alla Stephanie Meyer böcker.
Jag fyllde 16 hela år, firade födelsedagen med ett gäng i Rosenfors och fick fina presenter av mina vänner. Bland annat blev jag överraskad med 20 kexchoklad. En hel kväll spenderades på Cafe Lillebror som min bror var med och arrangerade och sist men inte minst firade jag mitt kusinbarns dop, som var mycket fint. April var dock en jävligt dramatisk månad och det är mycket jag önskar att jag kunde radera och glömma.

I maj bodde jag en vecka hos älskade Karin i hennes lägenhet eftersom hennes föräldrar var i Frankrike. Jag var även i Göteborg och delade rum med Karin i Gothia Tower. Vi shoppade loss till skolavslutningen som närmade sig, och gick på Liseberg.
Jag fotograferade ihophäftade äpplen som blev en succe, och blåste såpbubblor i Odlaren tillsammans med fina tjejvänner. Min klass anordnade även ett disco för årskurs 5-7 på skolan, vilket också blev en succe. Något ännu större var dock att jag klev ut på handbollsplanen igen!
Juni var en riktigt maxad månad. Den började med en avslutningsmiddag och skolavslutning i toppklass. Det var sorligt att säga adjö till sin älskade klass och underbara lärare. Vi fick våra mentorer att gråta av sina presenter och alla tjejer bölade i minst en timme. Det var sentimentalt men kvällen blev inte minrde lyckad för det. Det blev till att fira i Skjulsta med massor av nior från Djurgården. Sedan tog jag mitt pick och pack och flyttade till min moster eftersom mamma skulle vara i Australien hela sommaren. Sedan bar det av till Kroatien med Cissi & Cissi. Vi badade, fikade, blev förföljda av sliskiga kroater, moffade onyttigheter när det regnade och sjöng "ain't no mountain high enough" i bilen påväg till storstaden. Det var den underbaraste veckan på året!
När jag kom hem väntade en underbart solig sommar med ett stort fönster att sitta i och sena nätter med nya vänner på Djurgråden. Jag bodde mycket ensam och vidgad mina matkunskaper, tvättade, diskade och vuxenpoängen ramlade in en efter en.
I Juli spenderade jag några dagar i vackra Dalarna. Hemma igen fick jag både besök och besökte själv min kusin och hennes barn. Efter ännu ett dödsfall var len babyhud och skratt som ren medicin. Cissi bodde mycket hos mig och vi lagade mat tillsammans och åt jordgubbar i mitt stora fönster samtidigt som vi spelade MGMT- kids. Vi cyklade utan mål en regnig kväll och återförenades med Cissi som äntligen kommit hem. Vi njöt av sommarlovet helt enkelt.Det var fortfarande sommarlov och jag njöt till max. En dag spenderades på parken zoo där jag fick med mig 200 bilder hem. Mamma kom hem från australien och jag flyttade in i mitt nya rum här hemma. Jag firade en dramatisk med fruktansvärt roligt åfest i stan och spelade handboll.
Bäst av allt var den 22 augusti. En av de bästa dagarna i mitt liv avnjöt jag med Cissi, Mathilda och Cissi på Coldplay konsert. Det var en obeskrivlig känsla.
Jag gick mina första två veckor på gymnasiet som började helt fel men slutade helt rätt. John Bauer blev mitt val och där trivdes jag från första stund!
Redan 2 september var jag på hajk med min klass, där jag hade väldigt roligt. Dock inte med min klass, för alla dom sov. Jag fick mitt rum klart: nymålat och nya möbler, jag sa upp min plats i Göksten och gick många fotopromenader i höstregnet med Regina Spektors nya album Far i öronen. Älskade Cissi fyllde år och det firades med middag och lite party.
I oktober började hösten på riktigt, med löv på marken och regn. Jag återförenades med mitt tjejgäng från högstadiet över fika och fotograferade massor i höstsolen. Jag minns en dag speciellt då jag och Cissi tog våra systemkameror ut för att fotografera och det började regna när vi hunnit tagit 7 bilder. Vi tog oss till Konsum och köpte brownies för att sedan värma oss med raggsockor och te hemma hos henne.
Jag förlorade min älskade mormor i slutet på oktober och allt vändes upp och ner. Jag blev sjuk i 10 dagar och hypokondrin tog över och jag trodde jag hade åkt på hjärnhinneinflammation.
I November skrev jag min första hela artikel för Folket och jag gjorde min allra första stopmotion film med Jonatan i skolan. Månadens höjdpunkt var Pink konserten, som jag sett fram emot sedan februari. De var en hel annan känsla än Coldplay konserten, men inte alls negativt. Det var perfekt.
En övernattning i skolan med min klass som jag började känna bättre och bättre hann vi också med. Månaden slutade med en väldigt fin begravning för älskade mormor i Helsingborg, och en fika med mammas danska kusiner.December månad började förjävligt, men artade sig till slut till en fin och väldigt snöfylld månad. Klassens projekt blev klart, vilket var en egen tidning, och vi fick ett efterlängtat jullov. Julafton firades lugnt med familjen och jag blev en reflexskärm i silver och fjärrutlösare rikare.

kärlek

Jag har haft två toppen dagar! Mina vänner är det absolut bästa jag har, och ni gör mig alltid på bra humör!

I måndags firade jag, Cissi och Cissi en liten mini-jul tillsammans, gav varandra julklappar, åt god mat från Spicy hot och övernattade. Dagen därpå träffade vi Mathilda och bakade en utsökt kladdkaka! Fram mot kvällen blev det fullt hus med Becca, Hanna, Amanda, Davve, Cissi och Cissi. Runt midnatt promenerade jag hem i den vackra snön. Två toppen dagar helt enkelt!

Idag sov jag lite för länge, men ska strax ut i kylan för att hämta ett paket och sedan fixa det sista inför julafton. Göra knäck bland annat.
Ciao.


21/12 -09


Some improvement from last year?
Rätt kul att kunna se så pass tydlig skillnad.

skådespeleri på högsta nivå

Jag måste bara lägga in det här klippet, det är så fruktanvärt pinsamt pch roligt. Det är kronprinsessan Vicoria och Daniel Westling som pratar om förlovningen tillsammans med kungen och drottningen. Det är filmat och man ser hur de ständigt tittar ner på sina fusklappar. Är det verkligen det bästa de kunde göra? Att memorera några minuters talande måste ju till och med vi i skolan göra, så jag menar, hur svårt kan det vara? Jag skrattade så att tårarna rann när jag jag spolade fram tills Silvia pratade. Dem är som parodier allihopa. Fast det kanske jag tycker bara för att jag sett Hey Baberiba?

Här har vi 4 stycken som är med och representerar Sverige. Ni behöver inte lyssna på allt babbel, bara sitt ner och njut av skådesepleri på högsta nivå. Allt ser så naturligt och ärligt ut!

 

"Jag upplever honom som ödmjuk..men ändå bestämd"


fotopromenad


Jag har haft snö upp till knäna,
jag har tåligt väntat på rädda småfåglar,
blivit 150 bilder rikare,
blivit en jävla massa känsel fattigare,
och förbannat solen för att den försvann så fort jag tog med mig kameran ut,
under dagens timlånga fotopromenad.

Nu har jag lov, och jag tänkte dö i soffan framför en film med mamma.

tredje advent

Min kära mamma har gett mig ett par feta trådlösa hörlurar. Jag klarar inte av att sitta vid datorn utan musik, och hon klarar inte av min höga volym. Nu kan vi båda få som vi vill! Jag kan gå runt i hela lägenheten utan att ljudet förändras, och hon slipper höra det alls. Dessutom kan jag låtsas att jag inte hör om hon ropar på mig och vill att jag ska ta ut soporna eller nåt. Tre flugor i en smäll!


Puta med läpparna och allt blir bättre....


Förövrigt blev jag bjuden på fika av mr. Adnan idag, mycket trevligt, mycket trevligt!

äckligt påklistat

Jag börkar få psykbryt av att bo i den här hålan, med alla dessa människor som bara går mig på nerverna. Jag låter nog bitter, och det är jag också. Allt det verkar handla om är vilka man känner, vilka man super sig dyngrak med, vilka man knullar, och hur många vänner man har på facebook. Det är så fejkat och ytligt, alltihopa. Så äckigt påklistrat och fult.

Om jag kunde skulle jag spola fram tiden tills jag tar studenten så jag kan åka här ifrån. Det känns så meningslöst att försöka bevisa någonting, det är så sällsynt med människor som har något i skallen att komma med ändå. Allt resulterar bara i ångest, för det finns så många saker du måste göra. Fel frågor vid helt fel tillfälle fick det att gå på högvarv i huvudet.

framtidsplaner

Jag har kommit på vad jag vill göra efter att jag tagit studenten.
Jag ska volontärresa till Afrika. Det vore ultimat!
Jag ska fotografera en jävla massa där, sen när jag kommer hem säljer jag mina foton och blir frilansare för en världsberömd tidning.
Sen blir jag stenrik.
Japp, exakt så ska det gå till.

Idag har jag pluggat så mycket matte att jag ser ekvationer när jag blundar. Dags att packa ihop.

tröööööött

December har börjat åt helvete helt ärligt. Det mesta har gått helt fel, och jag har kommit fram till att allt det här med det andra halvåret passar inte riktigt mig. December mörker, snö, slask, julafton och nyår, allt resulterar i samma sak: ångest.
Jag går och lägger mig så länge, väcker någon mig när det slagit över till vår?

Jag har suttit och redigerat en film vi gjort på spanskan hela dagen idag. En spansk skräckfilm med andra ord, och den är otroligt b, haha... Jag har lagt ner timmar på redigeringen. Redigeringen som egentligen inte ens jag skulle ha gjort. Nu väntar bara matten. Suck!

Lite ledighet och sol, tack.


Dagens

Vi sitter och har webbdesign och ska göra en egen layout för en hemsida.

Isak säger: Jag kan skriva att jag är sån här grottforskare....vad heter det nu igen? vad fan heter det?

Några minuter senare:

Isak: gynekolog heter det!

Blackula & Cissisan <3
Tänkte bara säga att jag älskar er väldigt mycket

fredagsmys hela dagen

Dagen började med att jag försov mig i 30 minuter och stressade så mycket att jag råkade tappa mitt 1 vecka gamla puder som gick sönder i miljontals delar. Resten av dagen har klassen jobbat med vårat skolprojekt, en klasstidning. Jag fick äran att göra framsidan och fick världens presationsångest. Jag gjorde om min idé flera gånger men blev ändå inte nöjd. Idag har vi haft media hela dagen och framsidan är det enda jag jobbat med, så nu är jag äntligen nöjd!

Såhär såg det ut en av gångerna jag försökte få till min idé rätt:

Har man inte så mycket utrustning får man göra det bästa av vad man har. Nämligen en jävla massa lampor i olika vinklar, en egengjord reflexskärm, lite smått och gott att stapla på och en lillebror som kan trycka på knappen så man själv slipper springa fram och tillbaka(Mamma, jag önskar mig en reflexskärm och en fjärrutlösare i julklapp!!).

Idag har vi har stressat så mycket idag att vi knappt hunnit äta lunch. Men jag tror att resultatet kommer bli riktigt grymt! Nu är det helg och jag har ett berg plugg framför mig. Fast ikväll orkar jag inget mer plugg, mina ögon är helt slut nu..

Här är resultatet. En tjock Agnes, min favoritnalle, en skål med onyttigheter, mjukiskläder och ett glas att dricka. Kan det bli mycket mer fredagsmys? ;)Nu har jag slutat skolan och ska äntligen ta bussen hem.

dagnes citat, for sure

Dino säger:

"Nej, det här är lite för mysigt, det ska vara lite pain in the ass"