Såpbubblor och bästa vänner

Det blev ett äventyr som innehöll massor av sol, skog, såpbubblor, glass och paviljong sittande. Mer behöver jag väl inte säga? Det var underbart!


dagar som dessa borde de finnas fler avIdag har det varit en grym dag. Trots att jag hade ställt klockan en timme för sent och att jag är super förkyld så kände jag redan när jag vaknade att jag var på grymt bra humör. Hela dagen fortsatte likadant och jag kände att mitt självförtroende låg högre än högst. Det kändes bra att vara jag idag, och jag hoppas att humöret fortsätter hålla i sig, för det är helt underbart. Jag satt av varende lektion i skolan, för precis allt är klart. Jag fick VG på mitt elektrokemi prov(woho!!), jag har shoppat till Kroatien och spenderat underbar kvalité tid med Cissiorna på Ericsson. Känns som om det var evigheter sen vi var bara vi tre... Det var ju det här med abstinensen...

Nu är det helg och det är tillfrisknad och sömn som står på schemat!

Från Röd-vit till Gul-svartJag blev så pepp av de fina komplimangerna jag fick igår i skolan angående mitt fotande, så eftersom allt skolarbete är klart dammade jag av kameran, gjorde mig en ministudio, ställde upp stativet, möblerade om lite, fixade belysning och sökte inspiration på Deviantart. Detta är en av över hundra bilder det resulterade i. Tack för peppet!


Handbollsträningen gick bättre än väntat idag! Det är väl som min omgivning säger: det är som att lära sig cykla. Mina skills satt kvar där jag lämnade dem, lite rostiga bara(jag tänkte på mitt elektrokemi prov när jag skrev ordet rost. Jag vet faktiskt hur man kan förhindra rost, så det så). Jag blev till och med medbjuden att följa med på Ekencup som bara är om några få veckor. Vilken komplimang, redan första träningen. Jag måste ha gett ett bra intryck, och det glädjer mig! Så tack till Becca som övertalade mig! Jag ska fortsätta gå på några träningar och se hur det känns, och jag hoppas att jag kommer fortsätta ha den inställningen jag har nu!

today's the day

Om exakt 45 minuter drar jag på min första handbollsträning sedan två år tillbaka. Jag var superlugn igår, men nu börjar nerverna komma tillbaka. Dessutom lyckades jag dra på min en förkylning över natten, what a timing! Som alltid lyckas jag bli sjuk när det händer roliga saker. Men jag pallrar mig dit iallafall, för jag ser verkligen fram emot det nu. Jag får tacka Becca som lyckades övertala mig! =)


skolan

Elektrokemi skolprov - check!
Bilduppgift - check!
So uppsats - check!
Muntligt nationelltprov i spanska - check!

Jag är äntligen klar.
Jag ska inte skriva ett jävla prov till, förutom keminationella på torsdag(som inte kan sänka betygen, så det kan hoppas över). Jag är klar! Fan vad bra jag är, nu är det slut. Det känns skapligt skönt!!

14 dagar

Efter yttligare 5,4 km under idrottslektionen idag känner jag mig skapligt seg. Jag gäspar konstant och kroppen känns helt slut. Dock har jag plugg att ta itu med, som vanligt. Men bara en skolvecka kvar och sen är det bara lugnt de 6 kvarstående skoldagarna. Det ska bli så otroligt skönt med sommarlov. Välförtjänd vila måste jag säga!

Kläder till avslutningsmiddagen måste funderas ut snart, jag måste inhandla lite stuff till Kroatien och även flytta ner alla mina ägodelar till pappa där jag ska spendera 2 månader i sommar. Jag är även mycket nyfiken på avslutningsmiddagen kvällen innnan avslutningen, och vilka som kommmer få stipendium i år. Bara så ni vet alltså...


No, So och musik ska fixas nu. Suck.

Ps. Jag är btw med i Agnes fototävling. =)

pictures

Här bjuder jag på lite familje bilder från utflykten till Taxinge igår:Jag blir alldeles lycklig när jag ser de här bilderna. Anna och Hanna, som är på bilden, är verkligen som ler och långhalm. Trots två år i åldersskillnad så kan man inte låta bli att själv le när man ser hur roligt de har tillsammans.
Fint väder var det dessutom!

Fler bilder lär komma så småningom, men nu ska jag sova!

Gökstenpepp

Idag har jag minsann pluggat! Det är bara No:n och musiken kvar, och jag känner att jag har det under kontroll, vilket är väldigt skönt. Jag behövde en paus fram mot fem snåret så jag begav mig ut i 5 km spåret. Jag släppte alla tankar på elektrokemi och kompositörer under 1700-talet under hela vägen. Kan ni gissa vart mina tankar flög iväg?
Handboll! Jag känner mig nu väldigt peppad inför torsdag, och längtan blev bara större ju mer jag tänkte på det. Jag hoppas att jag inte blir besviken.

När jag var 100 meter från dörren började det ösregna, så där hamnade jag en stund och svalkade av mig. Då började jag dock tänka på kemin igen, och hur koppartak reagerar av regn, korrision och allt det där ointressanta. Illa. 


Hello Saferide

Om den är vacker, texten går inte att låta bli att älska.


födelsedagsmiddag

Efter en rad tråkiga rubriker kommer en till

Grattis till mamma som fyller år idag!

Jag kom fram till ett stort beslut idag. Enormt känns det nästan som.
Jag ska provspela handboll i Göksten 93 om två veckor. Jag har inte spelat på två år, och jag är redan nervös. Jag spelade i sju år i Guif, och jag vet att jag har kvar grunden. För jag var fan duktig. Om jag inte gillar det är det bara att jag slutar, men jag tror att dessa tjejer spelar mest för att det är kul, inte döseriöst som det var i mtt gamla lag. Då var det verkligen "satsa nu, eller du kan gå härifrån". Så vill jag inte ha det. Självklart är det alltid kul att vinna och kämpa, det är ju vad det går ut på. Men jag vill spela för att jag gillar det, inte för att bli proffs. Det har jag aldrig velat.

Jag känner många i det laget, och jag hoppas att jag är omtyckt också. Jag har iallafall aldrig haft något otalt med dem. Becca har jag ju iallafall alltid, tack och lov.

Det var ett sjukt stort beslut att sluta i handbollen, men jag är ändå glad att jag gjorde det även om jag saknar sporten väldigt mycket. Men jag mådde inte bra där och hoppas därför nu att det inte ska bli likadant igen...

Jag är redan nervös, herregud.

yes yes yes!

So uppsats - check!

Phu, finally! Nu ska den bara lämnas in på respons och förbättras!

update

Engelskaprov- check!

"Bara" två uppsatser, ett skolprov och två nationellaprov kvar, jag fortsätter kämpa även om det tar emot fruktanvärt mycket! Jag börjar även insjukna i halsont igen. Haha, det börjar blir skrattretande faktiskt. Min kropp vill verkligen inte att jag ska roa mig, helt sjukt. Jag blir arg samtidigt som jag inte kan hålla mig för skratt för att det är så jävla löjligt. Men jag har helt enkelt inte tid att bli sjuk nu, så jag totalvägrar, det går bara inte.

Imorgon fyller mamma år och presenter inhandlades idag efter en skoldag till 15.40. Jag är extremt trött men ska ändå se till att få klart so uppsatsen eller plugga lite no nu. För ikväll blir det en väldigt tidig kväll, så det är lika bra att få det gjort.
 
Solen skiner iallafall!

borta bra men hemma bäst!

Göterborg har varit alldeles underbart! Jag och karin hade ett egent rum i Gothia Towers, och hela hotellet var fullproppat med överklassare. Jag sov som en Gud i sängen och frukosten var en perfekt start på dagen! Bilturen i fredags var dock väldigt lång och min rumpa somnade redan efter en timme, men det var faktiskt värt det.
Uppe tidigt på lördag morgon, en tur på stan med Karin för att inhandla avslutningsklänning till mig. Vi hittade utan problem dit, satt en stund på gräset och njöt av solen, spanade på snygga Göteborgpojkar(och dem fanns det gott om!), och lunchade. Sedan bar det av för att kolla när Staffan och Birgitta sprang Götebrogsvarvet, och sist Liseberg!

När jag väl kom hem efter midnatt till hotellrummet var jag helt död. Vi hade varit igång sen cirka 8 på morgonen utan paus och det var inte helt fel att slänga sig i den sköna hotellsängen efter en varm dusch! Men det var som sagt värt det, för jag hade skitkul hela dagen, och jag lyckades till och med få Karin att tycka om Balder!

Dagen idag tillbringades för att se barnen springa, Fritz och Henning. Ifall jag ska haka på nästa år kommer jag också bli tvingad att springa. Vad är det som lockar med att springa, svettas och se allmänt äcklig ut inför 5000 pers som klappar? Nej tack, då stannar jag hellre hemma!

Helgen har iallafall varit toppen. Helt utan plugg, jag har moffat i massor, haft väldigt roligt och jag har haft en underbar vän med mig hela resan. Det har varit så otroligt skönt att komma bort en helg, men ändå väldigt skönt att komma hem!

Nu är det sängen som gäller!


Utsikten från rummet, nionde våningen. Inte helt fel.


Gräs+solning+onyttigheter och en Karin efter shoppingrundan!


Karin spelade en gång, vann 2kg Toblerone. Då var jag ännu lite gladare över att vi delade rum


avslutningsklänning

jag är så nöjd, nöjd, nöjd

Uppsats om en känd konstnär - Check!
Hemkunskaps inlämning- Check!

Jag har även påbörjat mitt So arbete, och hunnit träna idag. Bra jobbat Agnes, bra jobbat.

Imorgon går jag bara några få timmar i skolan då vi har sovmorgon till 10.40(ååååh, efterlängtat!) och sedan åker jag hem tidigare för att dra iväg till Göteborg över hela helgen! Jag och karin i ett egent hotell rum, Liseberg, shopping, Göteborgsvarvet och helt pluggfritt! Välförtjänt vila skulle jag vilja kalla det!
Jag längtar

jag citerar

Samtal vid dagens middag då vi pratade om sommaren:

Jag: Bara 34 dagar kvar!
Elias: Jaha, jag trodde du hade längre! Jag hade helt glömt bort!
Men Agnes, jag ska ju faktiskt resa bort, kan du kanske skynda på det hela lite? Har du inga tabletter du kan låta bli att ta, så vi kan ha begravningen när jag är hemma?

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det K-san's dag!

Idag fyller världens bästa Biffen år, tusen gratulationer till henne!!

Jag gick i skolan till 15.20 idag, och nu är jag hemma för att fortsätta plugga. Great.

  • svenska uppsats
  • no prov
  • musik uppsats
  • uppsats om en konstnär
  • hemkunskaps inlämning
  • engelska prov
Utöver det har vi även nationellaprov som tar rätt så mycket energi.

Jag är så glad över att allt trycks ihop till den sista månaden. Tack alla handikappade inkapabla lärare som inte kan planera. Jag är så jävla trött!


go me!

...och jag fick VG på spanska nationellaprovet i läsförståelse! Jag var även två poäng ifrån VG på lyssna delen! Det är en mycket chockad och glad agnes som skriver. Jag var inte ens helt säker på om jag skulle bli godkänd, och så får jag en såhär bra överraskning! Härligt när man får det skrivtligt att man är duktigare än vad man trodde! Det gjorde min dag, helt klart!

vem fan tror du att du är?Den här pojken heter Johan, och när vi snälla nior stod och sålde godis i cafeterian på discot ställde han sig som på bilden och sa "DON'T BUY DRUGS!"
Till Elins mamma sa han också "vem fan tror du att du är?". Så hade jag aldrig vågat prata till en främmande vuxen när jag gick i sexan. Dagens ungdom alltså... Har var riktigt skum, men samtidigt otroligt rolig. Bara så ni vet!

Helgen var btw toppen! =)regina spektor - on the radio

Tröttnar aldrig!1:25    This is how it works
You're young until you're not
You love until you don't
You try until you can't

You laugh until you cry
You cry until you laugh
And everyone must breathe
Until their dying breath

No, this is how it works
You peer inside yourself
You take the things you like
And try to love the things you took

And then you take that love you made
And stick it into some
Someone else's heart
Pumping someone else's blood

Disco

Nu är jag hemma igen, efter en vecka. Känns skönt, men ändå tomt utan Karin. Jag har haft det hur bra som helst varfall!
Igår hade vi anordnat disco för årskurs 5-7 på vår skola, och det blev verkligen lyckat! Vi tjänade mycket pengar och alla hade jätteroligt. Dansgolvet var fullt, många sjöng, spelade guitar hero och kiosken sålde som smör. Mycket mycket lyckat måste jag säga! Barnen hade klätt upp sig, sprayat glitter i håret och allt, sjukt söta var dem.Jag har massvis med bilder att redigera, jag ska städa och fira Cissi idag. Kul ska det minsann bli! Jag är pepp och stressad!


I LOVE YOUJag älskar dig så mycket!


Det är bara tisdag, och jag har redan avklarat tre prov. Dagen började med ungefär två timmars långt C-prov i matte. Det var sjukt svårt, men jag svarade på alla utom en, så jag hoppas att det gick bra. Godkänd lär jag bli iallafall, och mer begär jag faktiskt inte inom matte. Direkt efter hade vi prov och idrottslektion. Mitt huvud var redan då alldeles mosigt av matte, en det var bara att lida sig igenom dagen, och jag var inte hemma förän halv fem. Sista lektionerna var en pina, jag var så trött. Dåliga nyheter var verkligen pricken över i:et idag! Jag hoppas på det bästa, verkligen.

Nu inväntar jag Karin som ska hit och äta, sen ska vi ner till henne igen och chilla i hennes tomma hus. Vi hade så trevligt igår, det kändes nästan som om vi hade flyttat hemifrån tillsammans då vi stod och lagade mat, diskade och pluggade tillsammans. Love you girl!

woho!

Jag blev en av sju finalister i Annies fototävling, så nu tycker jag att alla ska vara goda människor och rösta på mig! Har du fler datorer, så rösta från alla, haha! ;) Vore kul att vinna, med tanke på att det är den första tävlingen jags täller upp i. Jag är nr 1, och ni kan rösta här.

Nu flyttar jag ner till karin, hejdå!35 dagar till avslutning
43 dagar kvar till Kroatien
109 Dagar kvar till Colplay
189dagar kvar till Pink


härlig känsla det där när man nått något man inte trodde man kundeJag tror att jag har underkstattat min kondition, då jag igår kväll klarade 5 km spåret i Vilsta helt utan problem. Luften var tunn och sval, och benen löpte lydigt på hela vägen. Det var mörkt och jag stötte inte på en enda människa, men jag kan faktiskt stäcka mig så långt att säga att det var skönt. Riktigt bra avslut på lördagen.

Det har varit full rulle hela dagen idag då jag har fotat och ätit Slagsta glass bland annat. Jag kom på att det var nästan ett helt år sedan jag var där, men det var minsann fortfarande lika gott!


Hela nästa vecka ska jag bo hemma hos Karin då hennes föräldrar är i Frankrike. Det blir nog inte så mycket updaterat då med andra ord.

förväntansfull är nog bara förnamnet
Idag träffades mina, och Cissi och Cissis föräldrar för att Kroatienprata. Jag som tyckte att jag var förväntansfull förut så kan jag tala om att det är ingenting om vad jag är nu! Vi fick i princip inga regler alls och kommer få sköta oss själva mestadels. Ska bli så underbart att jag inte ens kan uttrycka det i ord. Fast det har jag nog redan sagt förut. Vi bestämde även att Coldplay biljetter ska beställas. Kommer det här bli en bra sommar? ooooohja

Jag har sovit hos Cissi i helgen, varit på fotopromenad, picknickat, varit på stan, ätit sommarens första glass och tittat film. Har haft det allmänt mysigt helt enkelt.
Och eftersom Cissi inte svarar på sms så ska jag dra ut på en liten joggingrunda ensam nu.

sommar känslor
15 sanningar

1. Jag måste hoppa fallskärm. Det är bara någonting jag måste göra innan jag dör, jag tycker att känslan verkar så otrolig. Fast själva hoppet när man ska slänga sig ut är nog riktigt hemskt, men känslan efteråt är den jag vill åt!

2. Jag har haft en känsla i flera år, att innan jag dör kommer jag blir diagnoserad med en väldigt allvarlig sjukdom. Jag vet inte varför, det är bara en känsla som om något skulle vara fel. Men det är förhoppningsvis bara hypokondrikern i mig som talar.

3. Jag har extremt svårt för att säga nej. Jag har hört från flera håll att jag är för snäll, och det går lätt att utnyttja. Men jag jobbar på den delen, och ska minsann bli bättre.

4. Jag tycker att killar som åker skateboard är väldigt sexigt. Även killar som spelar gitarr och sjunger är otroligt snyggt.

5. Jag kan nästan lyssna på all musik. Min musiksmak är otroligt bred, och jag kan lyssna på allt från Scars on Broadway till Timo Räisänen och allt där emellan. Finns viss musik jag inte kan stå ut med, men jag är inte särskilt kinkig. Men favoriterna är Johnossi, The Killers, Coldplay, Pink, Hello Saferide, Winnerbäck, Mando Diao och Three days grace. Det märks kanske att jag har rätt så blandad musikstil? Mando Diao låten jag länkat är bara så värd att lyssna på, jag smälter lite varje gång jag hör den. Jag går inte heller någonstans utan min musik och mina hörlurar. Vart som helst då jag är ensam så behöver jag min musik, och jag hatar att gå/åka buss/cykla eller bara ta mig fram utan musik.

6. Jag är väldigt beroende av vatten. Jag har alltid en vattenflaska bredvid mig hemma fylld med vatten, och jag dricker säkert 5 fulla såna på en dag. Jag fungerar inte om jag inte får mitt dagliga vattenintag, utan får huvudvärk direkt. Jag dricker inget annat på vardagar(förutom te på vintern) heller, men det innebär ständiga toalettbesök, vilket inte är särskilt kul. Jag är i princip alltid kissnödig, haha.

7. När jag tänker och tittar på tv så kisar jag lite med ögonen, och jag höjer automatiskt på ögonbrynen- alltid. Så tro inte att jag ser dåligt eller är dryg, jag bara ser ut så, haha.

8. Jag har väldigt lätt för att bli kär. Och tillsammans med punkt tre är det inte alltid den bästa kombinationen.

9. Allt som har med photoshop att göra gör mig lyrisk. Jag älskar att lära mig nya knep och kan spendera timmar framför skärmen. Jag vet inte vad mer jag kan säga förutom att det är världens bästa uppfinning.

10. Jag tycker att ha skit under naglarna är riktigt äckligt. Likaså långa tånaglar. Eller fötter överhuvudtaget är inte särskilt mysigt. Jag hatar mina egna fötter, det kanske är därför.

11. Jag skulle vilja bli trummis i ett känt band. Jag vill spela live och bara slå på trummorna så hårt jag kan och skapa musik. Det, eller fotograf, tack.

12.
Jag tycker att clowner och ormar är väldigt obehagliga. Ormar fascineras jag samtidigt av, men jag får också panik. Ser jag en orm på en bild kan jag inte titta, och absolut inte röra. Clowner är bara allmänt obehagliga. En annan skräck jag har är stora vägar och stora fordon. Där jag bor måste jag alltid gå på en trottoar nära en stor väg när jag ska till skolan. Trottoaren är rätt så bred, men ändå känns det inte som en trottoar, utan som att gå på vägen. Om det kommer en stor lastbil bakom mig måste jag gå så långt in som möjligt, för det känns som om jag ska bli påkörd.

13. Jag saknar handbollen väldigt mycket. Jag spelade i sju år, och herregud vad jag älskar den sporten. Det finns knappt en bättre känsla än att springa runt på planen och stoppa sina motspelare! Jag saknar det sjukligt mycket och önskar att det fanns ett handbollslag där man bara kunde lattja(usch, vilket ord?!) runt och spela för att det är kul. Och kroppen, musklerna och konditionen man fick, ujujuj.

14. Våren gör mig alltid lycklig, oavsett. När det mörka börjar få ljus och man kan lägga bort alla tjocka jackor så blir Agnes minsann lycklig.

15.  Jag är jätteusel i geografi. Jag är också usel på höger och vänster, och det är väldigt jobbigt faktiskt. Jag måste alltid tänka efter om jag ska tala om vart höger eller vänster är. Väldigt opraktiskt om man ska förklara vägen för någon, spela twister och sånt. Jag har även väldigt dåligt lokalsinne.

Jag utmanar:
ckblogg.blogg.se
AmelieKarinMaria.blogg.se
chocolatestains.wordpress.com
Svenrik.blogg.se