q2e0idnjkscölö'aln

Nej, nu är det inte särskilt kul längre.. Det är SKITFINT väder ute och jag sitter inne här för femte dagen i rad. Igår missade jag min länge planerade Stockholmsresa för att träffa kusin och kusinbarn innan dem försvinner till Australien i några månader. Great. Istället ligger jag här, skitont i nacken, huvudet dödar mig i princip, jag kan inte äta och fryser och svettas om vart annat. Det känns som o jag ska spy, febern kommer och går, jag har ingen ork, kan knappt röra nacken. Det känns toppen att ligga inne hela lovet.... Igår skulle jag fixa med mina tavlor och det kändes som om jag sprungit ett maraton efter att ha gått fram och tillbaka mellan köket och mitt rum. Febern gav mig gråtattacker och jag klarade inte ens av att rama in ett foto. Hallå, vad händer?

Här ligger jag i soffan och är rädd för hjärnhinneinflammation, och så är sjukvårdsupplysningen jätteotrevlig mot mig. Jag har massor av plugg jag borde ta tag i.

Sucks to be me..

28 oktober 09

De senaste tre dagarna har jag mått väldigt konstigt. Det började med att jag kände mig allmänt hängig, hade ont i kroppen och frös. Jag frös så mycket att mina naglar blev blå-lila, trots att jag hade flera lager kläder på mig. Så har jag mått jätteilla och inte kunnat äta, och på nätterna har jag haft feber. Känns rätt jävligt.

Här är i alla fall mitt senaste projekt som innehåller en garderobsdörr full av vänskap och kärlek:Det ser väldigt slarvigt och konstigt ut på bild, men det är faktiskt bättre i verkligheten. Jag blir glad varje gång jag stiger in i mitt rum och ser min garderobsdörr!

Eskilstuna, 350 år
Trångt, mysigt och kallt

Härom kvällen öppnade jag kylen för att ta ut någonting, och då kommer min kära fågel flygande och sätter sig i kylskåpet. Dock var han inte nöjd där utan att han skulle absolut längst in där det stod som mest saker. Så där satt han och lät mellan oliverna och juicetillbringaren. Eftersom han annars är rädd för kameran tog jag tillfället i akt, för där var han ju fast, längst in i kylen.
så kan det gå

Under dessa långa dagar av grubblande har jag kommit på en del märkliga fenomen:

  • När jag är deppig blir jag sugen på jordnötssmör. Jag tycker inte ens särskilt mycket om jordnötssmör, men när jag behöver tröstas känner jag mig läskigt sugen på just det. Så ja, igår åt jag jordnötssmör direkt ur burken. Med sked. Så wierd.
  • Choklad är verkligen mirakelmedecin. Under den första lektionen idag kände jag för att sjunka under jorden ungefär. jag pratade inte med någon, var sur och ledsen. På vår första rast gick jag till Ica och inhandlade choklad, och tryckte väldigt fräscht i mig det. Resten av dagen var jag som en annan människa, skrattade och pratade. Man kan inte annat än att älska choklad.
  • Att fika med tjejkompisar är ett väldigt effektivt sätt att skingra tankarna på. Bara prata om allt mellan himmel och jord får mig att slappna av.
  • Jag har kommit på mig själv med att vara väldigt hypokondrisk nu de senaste veckorna. Google is not my friend i dessa tillfällen, för jag självdiagnoserar mig. Det blir bara värre och värre dessutom. Något verkar ha slagit slint, jag vet inte riktigt vad som händer mig. Jag kan få näsblod till leukemi. Illa.

Lillian <3

No one laughs at God when they say we got some bad news, sir
No one’s laughing at God when they’re saying their goodbyes

Det är så konstigt att när man vaknar en helt vanlig dag efter att ha sovit länge och gott, har haft en bra gårdag, helt plötsligt får några ord som förändrar allt. Glad i hågen vaknade jag av att solen sken in i mitt rum, och en timme senare kan jag inte sluta gråta. Älskade mormor dog i ambulansen inatt, av stickningar i hjärtat. Jag kan inte förstå det, hon skulle precis flytta närmare oss, efter att ha bott i Helsingborg hela mitt liv. Äntligen skulle vi få chansen att ses oftare, bara en timme med bussen. Vi hade börjat planera när hon skulle komma hit redan och jag längtade mer och mer för varje gång vi pratade i telefon. Hälften av hennes saker var redan flyttade till den nya lägenheten.
Va fan, var det tvunget att hända just nu? 82 år, pigg och glad. Jävla skit.

Hoppas du får det bra med Sven-Olov och morfar nu.
Älskar dig.I just feel too tired to be fighting

Keane - a bad dream


Idag lyckades jag försova mig i en hel timme, trots att jag hade ställt 5 alarm. Det är helt otroligt, jag måste ha stängt av alla i sömnen, för jag minns inte att det ringde en enda gång.. Jag slänge på mig kläder och lite smink och hann i tid till skolan ändå. Jag kände mig som en zombie på engelskalektionen, jag var så trött.
Det var dock roliga uppgifter, då vi fick några helt otroliga lagar som vi skulle argumentera för och- mot. Jag och Niklas fick argumentera mot lagen "det är olagligt att ge älgar sprit". Det blev rätt intressanta diskussioner, helt klart.

humor?

Idag när jag klev av bussen efter en lång skoldag och var på väg hem, fick jag ett sms av mamma:

"Förvänta dig en utskällning när du kommer hem"

Under den ungefär 3 minuter långa promenaden hem från bussen hann jag tänka över hundra möjligheter om vad jag gjort för fel. När jag öppnar dörren börjar det skällas på en gång:
vi var hundvakt.

Kul mamma, riktigt roligt, verkligen..

Höst, på riktigt
Cissi
två kameror
höst
regn
brownies
te
tjejsnack

Har man bra vänner blir även regniga, kalla och grå höstdagar
värda att gå upp ur sängen för.

iskall och solig höstNu sitter jag här mitt i natten och redigerar och lyssnar på musik, som vanligt. Dagen idag har bestått av mycket sömn, en fotopromenad på över en timme som jag lyckades släpa med mig min lillebror på. Han stod lydigt ut med alla gånger jag stannade och fotade, nästan helt utan att klaga. Han och jag blir allt mer och mer lika vad det gäller humor och åsikter. Han är klok min bror, trots att hans attityd har växt tillsammans med hans längd. Bilden ovan var han faktiskt inte berädd på att jag skulle ta, han hatar nämligen att vara med på bild, men den där gillade han dock.
Nu är det sängdags, för länge sedan.

Idag når jag det omöjliga

Jag känner för att den här dagen har rullat på väldigt fint, väldigt bra. Den började med matteprov, och sedan ett besök hos tandläkaren. Låter jättemuntert, verkligen. Men! Jag har pluggat på matten varje dag sen i söndags, vilket jag aldrig har gjort inför ett matteprov förut. Det gick så bra, att jag förvånade mig själv. Jag kunde till och med svara på mvg frågor. I slutet av dagen fick jag veta mitt resultat, och jag hade ett starkt VG. Jag har aldrig haft VG på ett matteprov någonsin, och aldrig ens varit i närheten av ett starkt.. Min mattelärare sa dessutom att jag definitivt har mvg kvalite för matte-A. Hallå, vad är det som händer? Att jag skulle få MVG i matte har aldrig ens funnits med på kartan, för jag visste att det var omöjligt. Jag är överväldigad, haha, det kanske märks. Bra jobbat Agnes, mycket bra jobbat!

Hos tandläkaren gick det skapligt bra, inga hål. Men! Jag har en tand som inte växt upp ännu, längst in och längst upp, så för att få den att börja växa kanske jag måste få tandställning i nedre tandraden. Okej, punk 1: Varför ha tandställning i nedre tandraden om tanden som fattas är i övre? Punkt 2: Jag har aldrig haft några problem någonsin med mina tänder, aldrig ett hål eller något som sitter fel. Ska jag ha tandställning? Det trodde jag inte heller var möjligt. Jag ska träffa en specialist om en månad, så vi får se vad hon säger. Är tandställning aktuellt tackar jag nej, för jag tror att jag kommer klara mig utmärkt utan den där tanden ändå. Annars kanske man måste "öppna upp" och ge tanden mer plats, men det låter ju inte särskilt lockande det heller..

När jag kom hem satt jag och halvsov framför datan, för jag är så otroligt trött när jag kommer hem om dagarna. Men! Då ringer telefonen, och vips har jag möjligtvis fått ett jobb på tidningen Folket. Inte helt fel om jag säger så, både min text och mina fotografier i en tidning. Jag klagar definitivt inte.


Imorgon ska jag träffa min Cissior äntligen, och såhär känner jag inför det:


pimp my laces <3

Igår klickade jag hem tre par skosnören här ifrån, färgglada. Allt för att göra vardagen lite roligare, tänkte jag, och vips damp de ner i min brevlåda. Snabbt och effektivt, det tackar jag för! Känner mig rätt pimpad nu faktiskt.
(Och Cissi, du måste ha ett par du med, som gjorda för dig!)
Har haft två redovisningar den här veckan, en på engelska om photoshop, och en på svenska som innehöll argument för FRA-lagen. Båda gick bra, tack och lov. Imorgon är det matteprov, och jag har skjutit upp pluggandet i flera timmar idag. Dags att sätta igång.

I will brush off all the dirt, and I will pretend it didn’t hurt

 grå och slapp helg


två bilder från förra veckan


Igår bestod dagen av absolut ingenting. Det var en riktigt grå och regnig slapplördag. Klockan nio räddade dock Cissi mig från att dö av tristess, och innan dess hade jag inte ens brytt mig om att ta av mig sovkläderna eller sminkat mig. Jag gick runt i stor t-shirt och oborstat hår hela dagen med andra ord. Tack Cissi, min pudding som räddade dagen!
Jag har fått svinkoppor, och alla som lider av det vet hur hemskt det är, och hur äcklig man känner sig. Idag är det dock bättre, men jag tänker inte lämna lägenheten, utan denna söndag får bestå av städning innan mamma kommer hem igen, och plugg inför matteprovet i veckan.

Fast nu upptäckte jag att jag glömt mina matteanteckningar i skolan, great.


det går inte att hålla dig ifrån världens bästa uppfinning, helt enkelt.

Idag var alla ettor på min skola på föreläsning om databeroende. Jag trodde att det skulle vara ännu en nervös talare som skulle berätta för oss att vi blir mördare av att spela våldsamma spel. Trots min inställning vad han faktiskt väldigt intressant! Han var en väldigt bra talare och verkade fånga allas uppmärksamhet. Jag började tänka lite medan han pratade.. Jag sitter ju onekligen väldigt mycket framför min dator, men gör jag egentligen något vettigt?
Photoshop är ju den stora boven för mig. Jag är ju inte särskilt extrem eller får abstinens, men jag kan verkligen inte lägga ut en oredigerad bild. Ser jag tillexempel en ordeigerad bild på mig själv mår jag riktigt dåligt. Fast det känns ändå aldrig riktigt bra, trots att den redigerade verisionen är bättre. Det blir lite som "såhär hade du kunnat se ut", och det känns bara som att gnugga det i ansiktet på mig själv.
Till exempel när jag var i Barcelona för ett år sedan hade jag med mig 500 bilder hem, och jag såg verkligen inte fram emot att redigera alla. Jag gjorde det dock ändå, för jag kände att jag måste, jag var tvungen.

Något som är rätt sjukt är ändå att när jag tittar på vissa människor så ser jag i huvudet hur jag skulle redigera det ansiktet. Det känns lite läskigt när det händer, som att det gått lite väl långt, haha.

Som han som föreläste sa idag: "det ni gör på datorn kanske är något ni kommer jobba med i framtiden, så det är klart att ni måste träna". Jag kör på det mottot och hoppas på en framtida karriär som photoshopnörd. För det är ju så förbannat kul, även om ögonen börjar bli fyrkantiga, timmarna blir allt fler och det är svårt att slita sig.HannaCissiAmandaBeccaCissiFelicia
Bilder från gårdagens fika med tjejerna. Det var första gången sedan skolavslutningen som mitt gamla tjejgäng från högstadiet träffades tillsammans igår. Det slog mig på riktigt då hur pass mycket jag saknat oss. Alla är verkligen så pass olika att vi kompletterar varandra. Något jag verkligen saknar är våra skolluncher vi hade, då vi alltid satt minst 40 minuter och skrattade och pratade om vartannat, trots att det gjorde att vi alltid kom försent. Det saknar jag extremt mycket. Tänk att tre år kunde försvinna så snabbt!