materiell lycka

Jag har fått ta över min pappas gamla analoga systemkamera! En pentax Mz-50 + två objektiv och en väska med mer plats. Åh, jag är så materiell, men det finns knappt något bättre än att fylla ut sitt förråd med tekniska saker, speciellt kameraprylar! Pappa har dessutom utrustning att kunna framkalla själv, så när jag fått lära mig tekniken i Foto A som jag läser nu kanske jag till och med fixar det själv. Minns hur pappa höll på och framkallade sina foton i lägenheten jag växte upp i, jag var alltid så imponerad. Det känns så ärligt och stenåldrigt att fotografera med film, ingen tillgång till att se bilden efteråt, radera, ta om eller redigera alls. Jag ska köpa film! 


klaga, det är något jag verkligen kan


Danko Jones - Had enough

Skolan har börjat och schemat är igång. Ska jag vara ärlig så är jag redan trött på att gå upp tidigt och skapa tråkiga rutiner. Dessutom fruktar jag verkligen att det börjar bli kallt och mörkt igen. Tror jag flyr landet över hösten och vintern, jag vill verkligen verkligen verkligen inte ha mer snö i år. Jag kommer ihåg hur hemskt det var att stiga upp, från det varma duntäcket, när det fortfarande var kolsvart ute och klä sig i flera lager kläder och vara tvungen att gå ut i någon som kändes som 30-gradig kyla. Heeemskt!


(Foto från ett projekt i skolan förra terminen)

inspiration

Källa25/8 -10(Bilden är klickbar)

22/8 -10


(Bilden är klickbar)

19/8 -10

Jag har jobbat sammanlagt 31 timmar på fyra dagar, och fan vad slut jag är. Vi håller en It-kurs för högstadietjejer och det är fan en härlig grupp människor. Idag var vi på Tekniska museet i Stockholm där de spelade in ett eget nyhetsprogram, sjukt vad kreativa dem var. Imorgon är sista dagen och nu lockar mitt duntäcke alldeles för mycket för att sitta kvar här.
blandat och opublicerat

Det känns som om sommaren försvunnit alldeles för snabbt. Vad har jag gjort egentligen? Vart tog juli vägen?
Jag har en vecka jobb framför mig, sen är det dags för år två på John Bauer.

varför vegetarian?

Jag är såg himla glad att fler människor uppmärksammar den vidriga kött- och pälsindustrin! Var och varannan bloggare skriver om det nu för tiden och jag beundrar verkligen när de använder sin inflytelserika position till att upplysa människor om sånt.
Det är många som frågar mig varför jag valt att vara vegetarian(jag har börjat att välja bort kött, jag äter fortfarande fisk och skaldjur men det ska också bort så småningom)så jag tänkte förklara det lite kort och gott nu. 

Först och främst så är köttindustrin vidrig rakt igenom, både för djuren och miljön. Jag har läst olika statistiker som bevisat att om alla människor i USA skulle äta en vegetarisk rätt i veckan skulle det vara som att ta bort en miljon bilar från vägen och det skulle kunna mata miljontals barn i svältande länder. Jag vet att det skulle vara en omöjlighet att omvandla hela världen till att skippa köttätandet, men det här bevisar ju att det inte heller behövs. Bara en rätt i veckan skulle förändra otroligt mycket på lång sikt. Det är bättre att göra lite än ingenting alls!

Det går åt ungefär tretton kilo foder för att producera ett enda kilo nötkött och det krävs sex kilo foder per kilo griskött. Jag tycker att bara det säger en hel del, att vi får så lite kött i gengäld i jämförelse med vad vi ger, speciellt när människor i världen svälter. Det skövlas även en sjuk mängd regnskog som blir betesmark, och vi alla vet väl hur illa det är? Djuren står för 18 procent av alla utsläpp, men de är fortfarande inte lika höga som lastbilarna som kör de till slakterierna och transporterar de runt hela världen. Om man inte vill ge upp sitt köttätande tycker i alla fall jag att man borde köpa ekologiskt eller kött från Sverige så slipper man alla dessa onödiga utsläpp som industrin för med sig. Den animaliska industrin släpper faktiskt ut ut 3 gånger mer fossila bränslen än den vegetabiliska. 

Om vi ska se det från djurens sida så känns med bara obscent att äta någonting som kan ha dött i sin egen skit, eller som blivit uppfött i en trång bur bara för att gödas och sedan dödas. Precis så som vi människor skulle reagera får djuren både fysisk- och psykisk ohälsa. Vissa bli apatiska medan andra blir hysteriska och går till attack mot de andra. Grisar biter av varandra öron och svansar som sedan blir infekterade sår pga den smutsiga miljön de är instängda i. I deras trånga burar får de klättra över döda djur som ingen tar hand om. Det är många som känner sig attackerade av dessa fakta, som att vegetarianerna dömer de som inte äter som de själva gör. Så är dock inte fallet. Jag tycker att alla borde undervisas om sånt här, alla har rätt att få reda på vad som egentligen skett med det vi äter. Utifrån det är det helt upp till personerna i fråga att välja vad de ska äta eller inte äta. Motargument så som "människor har alltid ätit kött" duger inte längre. Människor har förtryckt kvinnor, hatat pga hudfärg- och ursprung, agat barn, våldtagit och mördat alldeles för länge också. Jag tycker det är dags för förändring i alla fall. Jag skulle kunna fortsätta och fortsätta om det här, och jag ska leta upp min uppsats jag skrev för några månader sedan om det här och senare kanske komma med ännu mer åsikter och argument. Det här är någonting jag älskar att läsa om(hur hemskt det än är) och lära mig om. 

Nu ska jag dock avsluta här. Puss

det blir lätt såhär när jag är uttråkad

Jag var uttråkad och fotosugen, men det spöregnade ute.. Då blir det lätt såhär. Nästan så att jag blir rädd för mig själv. 


9/8 -10

Jag letade upp den mest skrikiga och hårda musiken på min spellista och drog ut i spåret och sprang i regnet.
Jävligt jobbigt och jävligt skönt. Nu är jag sådär skönt trött och ska lägga mig och sträckläsa lite och äta körsbär!

Källa:


5/8 -10

I'm feeling it shouldn't be long until we both remember why
why we kept each other around all this timeHotell utsikt


Göteborg
Jag slipar lite på designen, jag har dock ingen aning om hur slutresultatet kommer bli...