Remember when I was so strange and likeable - nothing like this person, unlovable

En samling av mina första filmklipp med min D90. De första två klippen är då jag och Cissi sitter på ett café sent på kvällen och fjollar oss och leker med kameran, det är därför vi ser ut som vi gör när vi pratar, haha.
Slutet är dessutom one of a kind. 

- Han ska ha backslick och vara med i Muf, bara för att reta upp mina bröder. Det vill jag ha. 
- Jaa, typ en sån här riktig kapitalist?Låt Tegan och Sara - I just want back in your headi'm gonna love you like i'm indestructible

Jag har fått APU, woho! I 4 veckor kommer jag få fota i Stockholm på en modellargentur, är jag glad tror ni? Vecka 2-6 gäller det, jag är spänd men jävligt förväntansfull. 
Jag har flängt fram och tillbaka mellan Stockholm och Eskilstuna i snöstorm idag, för att träffa min arbetsgivare. Jag har även hunnit köpa mina första julkappar och haft utvecklingssamtal. Jag är så frusen och så trött. Min säng verkligen skriker efter mig. 
Psykologin kan ta sig någonstans för tillfället, jag ska ha te och värme. 

På söndag ska jag och några tjejer förresten hålla fotostudio i Smedjan mellan 12-18, be there!

Bilden är klickbarkamerautrustning + Photoshop

Det var någon anonym som undrade om jag kunde visa min kamerautrustning och även några som bett mig updatera min bildredigeringskategori, so here it comes. 

Bildredigering:

Jag tänkte dela med mig av mitt absolut bästa tips till ansiktsredigering. Jag älskar ögon och det är bland det första jag tittar på hos en människa, därför tycker jag att det ger ett finare uttryck om ögonen är framhävda i en portättbild. Det här är ett väldigt enkelt knep men som gör stor skillnad. Här är en bild på min väns ögon, helt oredigerade. Jag redigerar i CS3. 


Det första vi gör är att välja verktyget Elliptical Marquee Tool som man använder för att markera ögonen. Simpelt nog drar man bara ringen runt irisen. För att markera andra ögat måste du håla ner Ctrl-knappen samtidigt, annars försvinner den första markeringen.


Om det är lite av ögonfransarna(eller något område du inte vill ha med) som också är markerat, då kan du använda Lasso Tool + Alt-knappen på för att avmarkera det området. Du ringar bara in det området du vill ha bort. 


När båda ögonen är markerade går du in under fliken "Filter" och väljer "Sharpen" i rullgardinsmenyn. Efter det väljer du "Unsharp Mask".


När du valt Unsharp Mask kommer det upp en popup och här börjar det. Genom att dra i de olika reglagen på Amount och Radius kommer du märka skillnad i bilden. Jag brukar dra dom till höger, och ha Radius längst åt höger. Tryck Ok när du är nöjd. 


För att få bort markeringen använder du samma verktyg som i det första steget, Elliptical Marquee Tool. Bara klicka vart som helst på bilden så försvinner markeringen runt ögonen. Voila!

Det här var svårare än jag trodde att förklara, hoppas ni förstod ändå!Kamerautrustning:
Jag har precis updaterat mig till en Nikon D90, och den är jag supernöjd med! Innan dess gick jag runt med en Nikon D40 i ungefär två år, även den var jag nöjd med, men kände att jag behövde updatera mig lite. 

Av min kära familj har jag fått diverse tillbehör på vissa högtider. Bland annat ett helt underbart och prisvärt objektiv, Nikkor 50mm 1.8D. Det ger ett grymt skärpedjup och är underbar att använda både i naturen och porträttfotografering.
Min fjärrutlösare hade jag nästan inte klara mig utan, den är bland det bästa jag har. Den fungerar som en fjärrkontroll till kameran, så vill jag ta självporträtt slipper jag springa fram och tillbaka och trycka på avtryckaren, jag trycker bara på fjärrutlösaren jag har i handen. 
En 30cm silvrig reflexskärm äger jag också, som jag tyvärr inte lärt mig använda än, fastän jag haft den i typ ett år. Skäms lite över det faktiskt, för den gör stor skillnad på porträttbilder! 
Ett stativ av märket Velbon fick jag i julklapp och det ligger i samma klass som fjärrutlösaren, jag känner mig handikappad utan!Sen har jag även fått ärva pappas gamla analoga systemkamera, den har jag skrivit om här

people gonna talk whether you doing bad or good

Det bästa med att ha fotografering som sin hobby är att så fort man har tråkigt kan man ta fram den vackra lilla lådan och vara sysselsatt flera timmar framåt. 
Visioner i mitt huvud när du ler, jag har hittat något vackert. Vännen, ser du vad jag ser?

...Och du är som jag när du dansar
Har aldrig träffat nån som du

Foton från 17 oktober, Nikon D40: 
Kom på att fan vad jag behöver en extern hårdisk, min dator svämmar över med foton och om någonting händer och jag skulle förlora allting vet jag inte vart jag skulle ta vägen. Jag skulle förmodligen sörja för resten av livet. Bara så ni vet så är det fritt fram att försörja en fattig student med en sådan.

5/11 -10

Igår var jag och gymade för första gången på flera månader, och idag kan jag inte ta ett steg utan att det smärtar någonstans, haha. Blir lika imponerad varje gång av alla biffar och bodybuilders som finns på det där gymet. De sitter där med uppkavlade t-shirts och spänner sig framför spegeln samtidigt som de lyfter hantlar lika tunga som hela mig, lite läskigt faktiskt, men imponerande att de finner motivationen. Fast det roligaste är att se hur imponerade de själva är över sina muskler, haha!

Bilden har ingenting med mitt gym-inlägg att göra, men min duva har kommit på efter ungefär 17 år att han tycker om jordnötter. Ibland kan han till och med svälja dom hela, det om något är äckligt. 


3/11 -10

Inatt var en sån natt då jag knappt fått sova alls, då jag vaknat upp av en mardröm och somnat om till en annan, hela natten. Jag kände inte alls för att gå upp på morgonen, ville bara dra täcket över huvudet och ligga där resten av dagen. Istället fick jag gå ut i regn och blåst för att sitta hos en doktor på vårdcentralen som jag redan visste mer än, genom att Googla. Känns ibland så värdelöst och meningslöst att ens försöka på svar på saker...
Dock var mitt humör ingenting lite Karin, shopping och fika kunde bota! 

Idag är det dessutom exakt 5 månader tills jag blir 18!

höstlooov

Imorgon blir jag hämtad av KomTek 6.20 på morgonen med taxi, för att åka på utbildning i Stockholm hos Microsoft. Åhhh, hur fan ska jag orka upp klockan 5? Jag är glad att jag slipper cykla i kylan till stationen i alla fall, helt okej att bli bortskämd med taxi istället. 

I lördags hängde jag runt och var hippie, känns som en helt okej livsstil ändå. Tack Julia för gästvänligheten!