har fått lovord och mordhot piska och morot ångest och oro som jag vore av stål och glas

Nu vet jag varför det finns ett begrepp som heter tröstshoppa. Farligt men ack så fungerande. När resten av min värld har vänts upp och ner kan jag väl ändå ha fina skor? Dessa kommer pryda mina fötter inom en snar framtid. För känner man sig inte fin på insidan kan ju ändå utsidan få lite lyx.

 

I see humans, but no humanity

Nu har jag fullständigt tröttnat på den här situationen. Vad som sägs vara en investering vill jag kasta i väggen. Idag har jag sökt massa jobb jag inte vill ha och kurser jag inte vill läsa, bara för att komma lite längre ifrån den här miserabla hålan. Lite längre bort från långa och händelselösa dagar och längre bort från människor som vänder en ryggen och sviker. Jag vet inte vad jag tror att det ska lösa, men just nu känns det som att allt är bättre än den här ensidiga tristessen som ger allt för mycket utrymme till depression. Fast ilskan är ju ändå bättre än den apati som annars omfamnar. Önskar mig lite fart och fläkt, lite genuin lycka, en stadig hand att hålla i och något meningsfullt att fylla vardagen med. Jag fyller ju år snart och kan inte längre skylla på tonårshormoner och dumstridighet, så jag kanske kan få någon utav ovanstående önskningar uppfyllda tills dess? Tack på förhand. 
 
 

you were given this life because you are strong enough to live it

Ögonen var blanka och tomma, helt utan hopp. 
Kinderna var redan insjunkna, som urgröpta med sked. 
Ärren bleknade och det kändes som att en del av henne försvann. 
Kroppen vek sig under henne då världen om och om igen talade om för henne
att hon inte duger som hon är. Trasigheten lämnade hela tiden nya bitar att plocka upp. 
En ständig kamp om att inte lämna någon bit på vägen, desperata försök att plocka ihop allt som tidigare gjorde henne till den stadigt stående människan hon faktiskt var. Hon har kampen både framför sig och bakom sig, den där ihärdiga kampen om överlevnad som aldrig tar slut. Som ett evighetsprojekt som inte ens glimtar en framtid. Ett mörker med röster från alla håll, en sjukdomsröst mot förnuftet. Styrkan hon samlat på sig räckte inte alla gånger, trots att kampen tröttade ut kroppen så mycket att musklerna la av en efter en. Sömnen var till för att samla på orken, lägga den på hög för att den sedan skulle användas när ögonen mötte nästa dag. Sömnen gav henne inget mer än en flykt. En paus från gallskriket. En paus från oron och rädslan. Rädslan för vad som händer när sjukdomrösten vinner över förnuftet. Vinner, brottar ner och spottar på den. En konstant undran om när det går över, när det blir bättre. När lågorna slutar sluka sig runt hennes kropp, när tyngden från fotlederna släpper då hon knappt kan hålla sig över ytan. Fortfarande kippande efter luften som tagit slut. 

 

the magic of photoshop

Jag anmälde mig visst till en bildbehandlingskurs i höst på distans. Så går det när man ligger hemma och är sjuk. Hur kul?? Ser redan fram emot det. Eftersom jag är väldigt låst i Eskilstuna ett tag till(uuuuääh) så ska jag försöka göra det bästa av det. Är trött på att jobba timmar och aldrig riktigt veta när man blir inringd. Jag kommer såklart behöva jobba också, men eftersom jag älskar allt som har med bildbehandling att göra tror jag att det gör livet och vardagen lite drägligare. 

Eftersom jag har varit seg på att visa mer av mina photoshopknep så lägger jag upp en nu. Från ett projekt i gymnasiet, vi skulle tolka de sju dödssynderna. Har visat andra exempel både Här och Här. Bilden nedan var vår tolkning av vällust, färgen som representerar synden är blått. 
 

I told my sins, now I’m done confessin

Jag ligger hemma i soffan, ensam, en fredagkväll. Vaknade asförkyld idag, kom som en käftsmäll från ingenstans. Så jag tittar på Veronica Mars och trycker i mig veganska chocolatechip cookies. I brist på annat blir det också en liten fredagslista: 

När vaknade du imorse?
Runt 11, men hade lätt kunnat sova ett par timmar till. 

Vad var det första du tänkte när du vaknade?
"Helvete vad förkyld jag är, ska jag avboka mötet och fortsätta sova?"

Har du ringt nån imorse, vem och vad sa ni?
Pratade med mamma på eftermiddagen lite allmänt om livet, sen ringde Nathalie och vi planerade inför jobbet imorgon bitti. 

Vilket humör är du på?
Otroligt trött och sliten, rätt nedstämd pga förkylningen som förstör mina planer. 

Har du ont någonstans?
Höger höft och axel, känner mig som 90+ när jag haltar fram. Vette fan vad det beror på, men alltid är det väl något. 

Om du fick välja vad som helst att äta just nu, vad är du då sugen på?
Åh, lite Ben&Jerrys hade inte suttit fel, eller om jag hade haft kvar rester från min spenat och- kesolasange, mmmmmh. 

Vad köpte du när du drog ditt kort senast?
När jag ändå sprang runt på stan passade jag på att handla lite; örtsalt, grillkrydda, munkar till Victor, veganska kakor och en flaska coca cola. Jävligt skum kombo måste jag säga. Alltid lika roligt att analysera vad människor köper, måste vara rätt underhållande att jobba bakom kassan. 

Vilken var den första hemsidan du gick in på på internet?
Alltid. Facebook. Sen bloglovin. 

Vad ska du göra ikväll?
Tycka synd om mig själv och kurera. 

Vilken är den första låten du sätter på idag?
Kat Dahlia - Gangsta har jag fastnat för på sistonde. 

Vad tycker du om din blogg?
Tänker att den inte kan vara så underhållande utifrån sett, men för mig är den guld. Att titta tillbaka och minnas gör all den anonyma granskningen värd, jag älskar att blogga. 

Vad gjorde du för exakt en vecka sedan, den här tidpunkten?
Jag var fullt upptagen med att fira internationella kvinnodagen med mitt feministgäng!

Tror du att du kommer få en komplimang idag, för vad?
Har inte fått någon ännu, och eftersom ingen annan är hemma och dygnet bara har ett par timmar kvar är väl chansen ganska liten. Om inte kattens spinnande räknas som en komplimang?

När fotade något senast, och vad?
Fotade kissen när han satt och solade i fönstret tidigare idag. Även han älskar våren. 

Har du gjort av med pengar idag, på vad?
Hämtade ut min studentmössa från kemtvätten(den var knappt vit efter studentflaket kan jag lova) och sen handlade jag lite nödvändigheter på Ica. 

Om du sträcker ut ditt ben rakt ut, vad snuddar du vid då?
Soffans armstöd. Haha, vad tråkigt. 

Vad har du på dig idag?
Svarta jeans, vinröda docs, ett leopardlinne och en varm svart kofta.  

film från i fredags

Efter mycket klippande och exporterande blev det en film till slut. Jag lär mig aldrig vilka inställningar som passar bäst just för min kamera när jag har redigerat klart. Det här är vad jag kunde åstadkomma i alla fall. Kvaliten är sådär och jag gjorde misstaget att stå precis vid basen när jag filmade, så ljudet är inte heller i världsklass. Fast det är ändå fint att titta på, minnas och njuta av det bra musiken. 
 
 

Ta natten tillbaka.

Efter evenemanget på Balsta i fredags, den 8 mars, anordnade vi en seperatistisk demonstration. Som rubriken avslöjar gick vi under parollen Ta natten tillbaka. Det gick ut på att vi som kvinnor skulle ta tillbaka natten, för att vi är trötta på att vara rädda. Trötta på att ha "fel" kläder eller vara på fel ställe vid fel tidpunkt, trötta på sexuella trakasserier och offentliga våldtäkter. Våldet som sker mot kvinnor är oftast sexuellt inriktat till skillnad från våld mot män som oftast är fysiskt våld i form av misshandel. Jag tror att nästan alla tjejer har fått höra "gå nu inte hem själv ikväll" pga risken att vistas själv som tjej om natten. Vi gick en gemensam promenad från Balsta in till centrum, skrek slagord och fortsatte kampen mot sexism och förtryck. Det är inte vårat koncept utan den här demonstrationen har utförts världen över! Här finns en debattartikel jag och några andra från Etown Grrrlgang skrev tillsammans i Folket. 

Tydligen provocerade vår harmlösa demonstration vääääldigt mycket. Av män såklart. Jag undrar om det känns hotande att se ett gäng orädda brudar som skriker att de tänker krossa sexismen. Det var fredagnatt och vi passerade kroggatan, och det finns nog inget vidrigare än fulla, sexistiska svin. Givetvis ville dom ge sig på oss och förstöra, förstöra för oss när vi för en gångs skull står på oss och är orädda. Meningar som att "det ni feminister behöver ÄR KUK" gjorde det bara ännu mer tydligt varför vi är tvunga att ha ett demonstrationståg och ta natten tillbaka. Fast det fick oss inte att tystna, det gjorde oss bara med högljudda och säkra på att det vi gjorde var rätt. Det, om något, verkade göra människor förvånade. Fastän dom både använde verbalt och fysisk våld så fortsatte vi. Tillsammans var vi verkligen trygga och starka. Bästa, bästa människorna. Det finns lite hopp för världen. 


tjejer, vi måste höja våra röster för att höras

Internationella kvinnodagen var helt fantastisk. Jag spenderade hela dagen på Balsta med feministgruppen Etown Grrrlgang. Allt gick som planerat, om inte bättre, och kvällen levererade bra föreläsare, sjukt grym musik framförd och skapad av brudar och god fika såklart. Det kom mycket folk och jag var så exalterad hela dagen att det kändes i hela kroppen. Helt fantastisk känsla. Det är verkligen speciellt att umgås med människor som man blir inspirerad och peppad av, och som man vet har samma åsikter som än själv. En otroligt grupp med människor är det. Trots att tröttheten var ganska övermäktig så ville jag ändå inte gå hem efter midnatt, för dagen var så perfekt! Jag är så glad över att ha hittat rätt. 
 
Förberedelser! Upp till kamp, krossa patriarkatet

Försäljning av egengjorda prylar. 

Hanna Kihlander föreläste om ätstörningar. 

Ingrid sjöng och spelade lika vackert som alltid. 
Fantastiska Saqwerty!

Maria Chergui pratade om kommunens arbete för jämnställdhet
Systraskap spelade elektoniskt och var helt sjukt bra. 
 
 

internationella kvinnodagen i Eskilstuna

Imorgon är det internationella kvinnodagen och det ska vi givetvis fira! Etown grrrl gang har ett evenemang på Balsta musikslott i Eskilstuna. Det kommer vara band på plats, föreläsare, högläsning, utställningar, fika, försäljning och allt möjligt fint! Alla är välkomna och det håller på mellan 17-23. Vi har slitit som djur inför den här dagen och det kommer bli så jävla bra. Visa att du är med och kämpar med oss, det är feministiskt nyår. Alla bör sträva efter jämnställdhet, ta första steget och låt oss inspirera dig. Kom kom kom förbi! 
 
 

Never trust a man cause they all hungry

Selektiv mutism, stark känslofobi och djup personlighetsproblematik. Det är väl bara att lyfta på hatten och tacka för sig antar jag. Om jag kunde skulle jag slita huvudet från din kropp, bara för att slippa ditt dömande. Drar ut och springer bort min ilska för att ens kunna interagera med mänskligheten.
Så himla trött idag. 
 
 

2/3 -13

Jag har kommit in i mitt träningsflow igen, efter över ett års paus. Jag slår personbästa om och om igen och håller koll på distans och medelhastighet per mile genom en träningsapp. Helt fantiastisk motivation! Jag har fullt upp och tar mig ut och springer så fort jag har tid utöver vardagsmotionen. Jag väntar lite på att min maniska sida ska ta över så att jag kan sparka skiten ur den. Jag mår så bra av att träna och jag ska göra det just därför. Trots att mitt senaste år har varit väldigt ohälsosamt så förvånar jag mig själv över hur bra det går att ta upp löpandet igen och hur bra jag presterar. Det om något är peppande! 

Utöver springandet så har jag spenderat en heldag i Västerås, började med hotellfrukost, sen shopping, indisk middag och tillsist Django unchained på bio. Grymt bra film och en fin dag rakt igenom! Sen så jobbar jag ganska mycket, planerar födelsedagsfest och planerar för fullt inför 8 mars. Då är det internationella kvinnodagen och Etown Grrrlgang arrangerar ett litet evenemang på Balsta musikslott. Är sjukt peppad och det kommer bli så galet bra! Idag målade vi banderollen till det seperatistiska demonstrationståget efter evenemanget. Uppmanar alla att komma, det kommer bli så bra!