Kämpa Malmö

För två år sedan tappade jag det sista lilla förtroende jag hade kvar för polisen. Jag insåg att de inte var där för att skydda mig, det blev istället dom jag blev rädd för. Igår höll Svenskarnas Parti i en manifestation i Malmö vilket slutade med tio skadade antifascister till sjukhus och ett femtiotal skadade, grovt övervåld från polisens sida och många chockade. Jag vet hur nazisterna kastar första stenen och de första glasflaskorna och jag vet hur media förvrider sanningen till vänsterextremism, jag vet att poliserna mer än gärna använder sin makt genom att utöva övervåld och jag vet att motdemonstranterna uttrycker sig verbalt genom slagord för att överrösta. Detta bemöts med batongslag i huvuden som får det att forsa blod, det är hästar som springer över redan skadade motdemonstranter. Hundar som hetsas till aggressivitet resulterar i blodiga hundbett och dessa jävla pikebussar som kör över oskyldiga människor. 

SvP är nazister ut i fingerspetsarna och allt detta för att de ska få hålla sitt tal? Polisen har verkligen visat vad de går för, precis som nazisterna. Sverige är redan ett väldigt rasistiskt land och det får inte gå längre. Har ni glömt vad dessa nazistiska pariter står för, hur historien ser ut? Det är långt ifrån första gången det här händer i Sverige och ändå tillåts dom att hålla sina manifestationer. Att alla dessa antifascister sluter upp för att överrösta nazisterna är fantastiskt, men jag önskar att det inte behövdes. Motdemonstranterna tvingas ta hand om sina blodiga kamrater i brist på sjukvårdare, medmänsklighet och ambulanser som inte klarar av trycket. Uppslutningen och organiserandet ger hopp. Hopp som sedan poliser krossar med sina hatande batongslag och nazisterna utrotar med sin vidirga politik. Likaså media som kastar skit på de som står för mänskliga rättigheter.

Uppslutningen måste fortsätta under SvP´s turné runt i Sverige, vi måste fortsätta vara fler än dom, högre och starkare. Vilket vi är! Vi är flera tusen mer, vi låter högre och är starkare. Nazistinfluerade partier måste alltid bemötas. Glöm inte det, trots nazister utklädda i kostym med titeln polis och politiker. 

 

bunnies

Idag var jag ute hos chefen och fotograferade ett omslag till en kommande bok (har jag ett bra jobb eller?) och hon har lyckan att ha kaninungar, endast sex veckor gamla. Hade det inte varit så att jag var där för att jobba hade jag gosat med dom i timmar. Så otroligt små och lena. Ville smuggla ner dom alla i väskan och ta med mig hem. 

 

materiellt

Utökar mitt crazy cat lady-förråd. Örhängena vill jag aldrig ta av mig. 


Här kom självaste katten själv och ville leka
 
 

ett långt semesterinlägg part 2

Vi åt mjukglass, matade krabbor och såg dom slåss över maten, solade, badade i havet och promenerade. En dag åkte vi båt till Havets hus i Lysekil och det coolaste där måste ha varit hajägget. Det såg ut som en liten genomskinlig påse och vi kunde se en liten minihaj böka runt därinne, i väntan på att de 9 månaderna skulle ta slut. Men mest av allt låg vi på klipporna, läste och spelade kortspel. 


Mammas kusin som vi hyrde stugan av har världens gladaste hund, Millan. 


Mamma och Staffan

På båten påväg till Lysekil såg vi ett gäng knubbsälar. 

Här pågick det tydligen någon slags semifinal i segling, själv såg jag bara en massa båtar. 

Solnedgång vid Tångeviken under en kvällspromand. 
 
 
ett långt semesterinlägg part 1

Jag har varit på vift i en vecka. Både i Göteborg och i Ramsvik, med familjen. Vi började i lördags då jag blev upphämtad klockan åtta på morgonen, efter två timmars sömn för min del. Kvällen innan hade jag druckit öl med vänner och badat bubbelbad utomhus fram till fyra på morgonen. Jag var skapligt trött så jag sov mycket i bilen. Vi körde ordlekar som totalt spårade ur då ingen av oss tre i baksätet sovit mycket alls den natten. 

Väl framme i Göteborg tog vi oss ner på stan i värmen för att gå med i en demonstration för Palestina. Sen bar det av till godaste Old Corner med bästa veganmenyn. De två kommande dygnen gick vi på marknad där jag fyndade ett par vinterskor för 30 (!!) riksdaler, åkt med färjan till en ö där vi låg på klippor och solade och badade i saltvattnet tills blixtarna började dundra. Vi har ätit god mat, nattbadat i Bergsjön och hängt på Syndikalistiskt Forum som min storebror är med och arrangerar. En lokal fylld med böcker, affischer, fika och bra musik. Vi drack kaffe och spelade skitgubbe och lät stämningen omsluta oss. 


Fantastiska bokcafeet. 

Mammas senaste födelsedagspresent, visst är den fin?

Finaste storebror efter falafellunch i skuggan. 
Här började vi packa ihop badkläderna och såg blixtrarna slå ner en efter en. 

Efter tre dygn hos storebror tog vi bilen vidare mot Ramsvik. Vi var där förra året också. Vi bodde i en liten stuga och njöt av miljön. Det är rätt fantastiskt att se mamma vara i sitt rätta element, se henne dra djupa suckar av tillfredställelse och minnas barndomen. Hon gick alltid upp först och gjorde kaffe, satte sig på altanen och njöt av utsikten när solen gick upp. 
 
Här hade vi pickick på klipporna. Riktig pickick med festis och mackor. SÅ mysigt. 
...och fint
Classwar, probably the best war in the world
Jag hade på mig otroligt sköna byxor som jag köpte på loppis i Göteborg. Tillsammans med mina Docs såklart. 

Jag gjorde mamma sommarfin i håret

Sammanfattningsvis har jag haft en förvånandsvärt bra vecka med familjen. Det är skönt att vara hemma igen för jag har verkligen njutit av att ha lite ledigt.