Året som gått - överblick 2014

Jag ligger däckad dag fem i världens förkylning. Har haft feber om vartannat och jag har mest sovit, men äntligen känner jag mig lite piggare. Jag hade inte tänkt göra någon överblick av 2014 men nu har jag inget bättre för mig så jag gör det ändå. 
 
 
Januari började kedjerökandes i en inglasad balkong och en natt i en hård säng. Det var en förjävlig start på året men det gav trots det positiva konsekvenser. Insåg att jag inte kunde hålla på så som jag gjorde längre, så jag tog mig själv i kragen och började omvärdera allt i mitt liv. Mycket tack vare en utskällning jag fick som tog väldigt hårt - just för att den var så ärlig. Jag bestämde mig för att vara helt nykter och det var verkligen ett bra beslut. Jag jobbade stenhård med att bryta ingådda rutiner samtidigt som jag både jobbade och pluggade. Ferbruari präglades mest av att jag var övertygad om att jag var dödssjuk. Jag googlade maniskt på alla symptom jag hade och inbillade mig det värsta. Jag jobbade på tre jobb och sprang varannan dag för att rensa kroppen på all negativitet. Jag hade magkatarr och mådde allmänt dåligt fysiskt. Jag spenderade en heldag i Västerås med mamma och klippte av mig allt hår på impuls. Det var mest tentor, uppsatser, möten, läkarsamtal och planering inför internationella kvinnodagen som gällde.
 
 
 
Mars började med begravning och jag mest bara grät. Jag hörde människor skrika av sorg och det har verkligen etsat sig fast, så mycket att jag fortfarande kan höra det. Månaden var fullspäckad med bland annat 8 mars eventet jag och min feministgrupp arrangerade. En så lyckad kväll med massa olika akter. Jag hade kämpat som ett djur för att få ihop det och det var fint att få ett så bra resultat av allt slit. Jag var även i Göteborg med mina bröder och såg Mogwai. Bästa bästa bästa musikupplevelsen jag varit med om. Så otroligt magiskt. Jag var på manifestation och jobbade både vardagar och helger. Och något mer som är värt att nämna - jag gosade med lammungar.

 
 
Det första som hände i april var att jag piercade en smiley. En piercing jag velat ha så himla länge. Den 3 fyllde jag 21 år och blev överraskad på morgonen med frukost och paket. Sen gjorde mamma en enorm vegansk smörgåstårta som var ddddelicious. Jag firade senare med vänner på krogen med alkoholfria drinkar och en lätt känsla av obekvämlighet även om jag var glad över att vara nykter. Jag blev klar med filmen från 8 mars och fick beskedet att jag skulle bli anställd på riktigt på min dåvarande arbetsprövning. Blev överlycklig och kunde äntligen jobba på ett jobb istället för tre. Det började äntligen bli vår och jag låg däckad i förkylning. 
 
 
 
Maj började med att jag och fyra vänner bokade en resa till Spanien i tolv dagar. Sen jobbade jag mest, som vanligt. Hade fortfarande tre jobb men visste att det snart skulle vara över så jag kämpade på in i det sista. Det var även Springpride i Eskilstuna och jag gick i tåget med mitt feministgäng. Det var sån otrolig stämning och jag var helt lyrisk. Till och med så att mamma sa åt mig att lugna ner mig efteråt, haha. På kvällen var det gayklubb vilket i princip var ett nytt koncept för Eskilstuna. Men inte ens där fick en existera på sina egna villkor. Jag blev ifrågasatt varför jag var där av en straight snubbe och fick utstå äckliga och kränkande raggningsrepliker. 
 
 
 
En lättnadskänsla var vad jag beskrev början av juni som. Jag gjorde nämligen mitt sista städpass ever vilket innebar mer fritid och mindre stress. Majja tog studenten och jag klämde in masssa grattispussar innan planet gick mot Spanien. Sen spenderade jag tolv varma dagar på stranden, med god mat, bra vänner och klubbkvällar jag fortfarande skrattar åt. Det var verkligen semester. När jag kom hem fick jag en verklighets-slap i ansiktet utan dess like. Ännu en dödsannons i tidningen och det tog väldigt hårt. Mitt hem slutade kännas tryggt i samma veva. 

 
 
Juli minns jag mest som en värme och ledsenhet-bubbla. Jag svettades konstant och letade efter motivationen dagligen. Blev fast anställd och det kändes bra mitt uppe i allting. Efter för många dagar i sängen åkte jag och tre vänner spontant till Harry Potterutställningen i Norrköping. Det var en väldigt fin dag som ryckte upp mig på fötterna igen. En fotbollscup och fotouppdrag samt sömnproblem innehöll månaden också. Började gå i sömnen igen vilket typ skrämde livet ur mig då ytterdörren var upplåst flera gånger när jag gick till jobbet på morgonen. Jag badade för första gången på året i Sverige och lyckades spräcka trumhinnan, och så hade jag en partykväll i Västerås. Mycket positiva äventyr i juli, men känslomässigt mest katastrof. 


 
En bilresa till Göteborg och sen vidare mot Ramsvik med familjen startade augusti med. En förvånansvärt bra resa utan större missöden. Badade i saltvatten, åt god mat, spelade kortspel och läste mycket. Jag började jobba igen efter en kort ledighet och skapade bokomslag. Jag gosade med sex veckor gamla kaninungar och mitt polishat ökade ännu mer efter händelserna i Malmö. 
 
 


I september var det val med jävliga resultat och min Cecilia flyttade till Göteborg. Var livrädd för ensamheten som infann sig när båda mina bästa vänner flyttat från staden. Men vi hade en fin utekväll tillsammans med förfest där grannen joinade oss och sen krogdans. Började drömma intensiva mardrömmar igen och vaknade i panik varje natt. Jag var på poetryslam och gick upp i timmar på jobbet. 
 
 
 
Det blev höst på riktigt i oktober och jag spenderade en helg i Uppsala med allt som finns att ta igen med en bästis när en bor i olika städer. Fika, promenader, sovmorgon, en utekväll och en massa prat. Helgen efter åkte jag till Göteborg och firade min storebror samt rakade av mig allt hår på huvudet och träffade Cecilia, Johanna och Bambi. Det var två väldigt fina helger. Att håret rykte har jag inte ångrat en sekund och det var spännande att få utforska Göteborgs uteliv nattetid. 
 
 
 
November var omtumlande. Jag slängde mig in i något helt nytt efter en hel del rotande i mitt huvud. Mådde mest jättedåligt och grät mer än jag gjort i hela min livstid typ. En helg var jag iallafall och agerade DJ med mitt feministgäng på en mysig lokalfest. Det jag spenderade mest tid åt var uppstarten av Ingen Människa Är Illegal Eskilstuna. Vi är en liten arbetsgrupp i stan som jobbar tätt med IMÄI Nyköping för att förbättra asylsökandes situation. Vi hjälper till praktiskt med allt från kläder, boende, hygienartiklar, umgänge osv. Det är ungefär ett heltidsjobb som kräver mycket av en, men det är värt varenda minut. 
 
 

December fortsatte i samma spår. Operation rensa bort svin som förpestar vardagen för bra människor har tagit all tid och energi. Dock har månaden bjudit på lite fina stunder också. Feministmöte hemma hos mig med mat, film och fika, mycket IMÄI jobb och älskade Majja fyllde år och hade paty med tema barbie. Allt var gulligt och fluffigt och fint. Mycket bra människor på samma ställe och fastän jag trotsade min förkylning med hosta och huvudvärk så hade jag en fin kväll. Vad som väntar resten av månaden är julafton med familjen och nyår i Göteborg. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback