bekräftelse

När jag klippte håret kort var jag jättenöjd. Det kändes som att det var jag, och jag trivdes i det. Men vad som också hände var att jag blev mycket mer osäker i sociala situationer. Jag hade inget hår att gömma mig bakom och det kändes som om jag hade svårare att passa in. Att inte passa in tycker jag inte alltid är något negativt, men ibland vill jag bara passera utan att någon lägger större märke till mig. Ibland ville jag vara en i mängden. Så samtidigt som jag älskade mitt korta hår så sjönk självförtroendet.
Fick jag komplimanger var jag helt övertygad om att personen drev med mig. Som i en dålig high school film var jag säker på att personen slagit vad med sina vänner om vem som kunde lura den där awkward tjejen i hörnet. Jag var helt övertygad och väntade bara på att personen skulle börja skratta åt att jag gått på skämtet. Det kändes dubbelt, jag tyckte ju om min frisyr, och varför la jag så stor vikt i håret som jag egentligen aldrig brytt mig särskilt mycket om? Det var förmodligen bara min känsla som sa det åt mig, men det kändes svårare att passera förbi obemärkt (de gånger jag ville det) med kort och blekt hår. 

Bekräftelse behöver de flesta, i större eller mindre utsträckning. Vad jag har fått lära mig, och vilket jag tror att de flesta som blir uppfostrade som tjejer också har fått lära sig, är att bekräftelsen från män är viktigare än från någon annan. Den betyder mest, för de står högre och har mer att säga till om. En man blir inte ifrågasatt på samma sätt. När det liksom gick upp för mig att det sänkta självförtroendet berodde på den minskade manliga bekräftelsen blev jag arg på mig själv, trots att det inte är konstigt. Argumentet (om det ens kan kallas det) om att feminister bara behöver kuk för att sluta vara så himla arga är ett bevis på det. Manlig bekräftelse, speciellt sexuell sådan, är det viktigaste du kan få. Som om feminister hatar män för att männen inte ser- och bekräftar dom.

Jag har slitit och dragit i mitt hår, för på någon vecka har det växt ut och blivit till hockeyfrilla med mörk utväxt. Jag blev bara sur av att dra fingrarna genom håret. För att summera det här ska jag komma till slutsatsen. Jag har funderat på det ett tag och blivit peppad av de jag berättat det för. Så efter lite rom och cola och en lillebror som krossade alla mina motargument rakade jag av mig allt mitt hår. 16 mm kort är det numera. Jag har på bara några dagar stött på fördomar men fått mest positiva reaktioner, om vi ända ska prata om bekräftelse. Har blivit jämförd med både Natalie Portman i V for Vendetta och Sinead O'connor som ung. Och det viktigaste, jag har inte ångrat mig. Jag kommer definitivt utmanas men det tror jag bara är bra, både för mig och för andra som kan få sina fördomar krossade. 

Och det bästa? Jag behöver bara dra ett drag över huvudet med handduken efter duschen, sen är det torrt. 
 
 

Kommentarer
Anonym säger:

Du är ruskigt vacker hur mycket/lite hår du än skulle ha.

Svar: Right back at you darling <33
Agnes Linnéa

2014-10-26 | 22:36:36
Anonym säger:

glömde såklart skriva namn på kommentaren! kram / jenniina

2014-10-26 | 22:37:38
Line säger:

Alltså du är verkligen så sjukt snygg i snaggat! Så ja, nu fick du lite bekräftelse från mig, vare sig du vill eller inte ;)

Svar: Taack!! Bekräftelse är ju bra också, alla behöver det! :)
Agnes Linnéa

2014-10-27 | 00:20:42
Bloggadress: http://lostdragonfly.blogg.se/
Denise Taylor säger:

Du är så snygg i det :D <3 <3

Svar: Tack darling! <3
Agnes Linnéa

2014-11-09 | 20:44:04
Bloggadress: http://autaini.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback