Om vi faller så får det vara så, vi är för många som kämpar ändå

Helgen har verkligen varit fin. Jag har kurerat under veckan och kände mig redo för helg. Vi samlade ett gäng i min lilla lägenhet, spelade spel och drack tillsammans. Det var mycket skratt och till och med min skygga kisse vågade sig fram för att hälsa på gästerna. Under en rökpaus kom grannen ut och bad oss sänka volymen lite, men sen slutade det med att hon följde med in i min lägenhet och drack med oss. Fastän vi alla där inne var yngre än hennes barn. När jag bad om ursäkt för den höga volymen svarade hon "det är ingen fara, jag blir bara avundsjuk, ni verkar ju ha så roligt!". Bästa inställningen. Sen dansade vi tills det stängde, träffade bra människor och bara hade det kul. Det var länge sedan jag hade så genuint roligt. Samtidigt är det lite sorligt, för det är nästsista helgen med min vän som sen flyttar till Göteborg. Men jag är glad att vi fick en rolig utgång tillsammans. 
Jag fruktar verkligen hur ensam jag kommer bli i den här skitstaden. När alla mina vänner gått vidare och jag står kvar här och trampar. 

Nu sitter jag och valvakar och är väldigt nervös, förskräckt, hoppfull och rädd. En jävla känslokombo. Hoppas att jag vaknar upp till ett maktbyte utan rasister imorgon. 
 
 

Kommentarer
Stajna Grrl säger:

Jadu, regeringsskifte blev det ju, men borgar-rasisterna växte vilket var helt väntat. SvP förlorade dock alla sina mandat och SMR brände sina röstkort, så lite bra var det ju.

Svar: Ja, onekligen skräckblandad förtjusning, även om jag har svårt att glädjas över resultatet. Min skeptiska sida mot partipolitik säger mig att det inte kommer ske så mycket förändringar ändå. Men jag är lättad över regeringsskiftet och skiträdd över rasisternas stöd. Har rivit ner så mycket SvP klibbor att jag tappat räkningen så är glad att dom förlorade stort! Men ja, jag är nog ganska förvirrad och vet inte riktigt vad jag ska känna över resultatet. Vad tror du, kommer det ske några stora förändringar tack vare att borgarna fått kliva ner?
Agnes Linnéa

2014-09-15 | 17:46:29
Bloggadress: http://astrocyt.blogspot.com
Stajna Grrl säger:

Nope, tror inte regeringsskifte hjälper något. Särskilt som konstellationen i regeringen är mycket osäker. Jag är inte rädd för resultatet, kanske för att jag visste att SD skulle bli jättestora. Vi får helt enkelt arbeta utomparlamentariskt och organisera oss. Jag har ju varit organiserad i 6 år (inte i ett riksdagsparti) så det är väl bara att fortsätta kämpa. Kanske kan vi förändra något. Det viktiga är att angripa kapitalismen, att visa att rasism orsakas av kapitalism, alltid lyfta klassperspektivet samt visa för folk att SD är arbetarfientliga, borgerliga, värdekonservativa och sionistiska. Då tror jag folk kommer sluta rösta på dem, men det är ett arbete som kommer ta tid såklart.

Svar: Ja, vi får se till att peppa varandra och fortsätta organisationen. Det är ju inte kört ännu även om många fick sig en verklighetssmäll i ansiktet när resultatet kom. Jag anade att de skulle växa, men inte bli tredje största partiet. Jag har också varit engagerad länge, om än inte parlamentariskt. Kanske funkar det som ett uppvaknande för många också, och att motståndet och engagemanget blir ännu större nu. Nya tag, starkare och fler!
Agnes Linnéa

2014-09-16 | 22:16:08
Bloggadress: http://astrocyt.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback