Does this seem like a nightmare to you?

34 länder i Europa tvingar transpersoner att 1) steriliseras 2) skilja sig om de är gifta 3) diagnostiseras med psykisk ohälsa. Varför? För att de ska få byta juridiskt kön och namn. Om de inte vill genomgå en sådan förnedrande process kan de bli anklagade för bedrägeri, diskriminering och våld då deras ID-handlingar inte matchar deras identitet eller yttre. Tvångssterilisering av transpersoner togs bort 1 juli 2013 i Sverige, det är inte alls länge sedan. I Ryssland får transpersoner inte ta körkort för att dem klassas som psykiskt sjuka. Och psykiskt sjuka ses som en trafikfara. 
 
14 Europeiska länder har inga lagar alls som reglerar kön-  och namnbyte, jämfört med de 34 som har det. 

Hatbrott, osynliggörande, diskriminering, långa utredningar och köer, ifrågasättande och listan kan göras lång. För några veckor sedan hörde diskrimineringsbyrån av sig och ville föreläsa på vårt evenemang på internationella kvinnodagen, men de ville inte inkludera varken trans- eller HBTQ frågor i sin föreläsning om kvinnokampen och blir sedan förvånade när vi avsäger oss samarbetet. Wait, en diskrimineringsbyrå? Bilden av kön och identitet måste vara väldigt snäv för dem. 

TGEU, transgener Europe, arbetar för transpersoners rättigeter, att de får rätt sjukvård, för att minska stigmatiseringen, de ger transpersoner sina röster hörda, stöttar och en massa annat otroligt viktigt arbete. Tycker att alla ska gå in och läsa på deras hemsida samt se klippet nedan. 


Kommentarer
L säger:

Fy fan :(

Svar: Verkligen förjävligt!!
Agnes Linnéa

2015-03-01 | 16:26:12
Bloggadress: http://vinternatt.devote.se
Karin säger:

Sv: men exakt så!!

2015-03-01 | 18:23:03
Bloggadress: http://perspektiv.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback