28/7 - 15 17.30

Jag ska flytta till Uppsala och bli student. Efter att ha sökt lägenhet sen i februari och pendlat mellan hoppfullhet, meningslöshet och uppgivenhet typ hundra gånger per dag har jag äntligen hittat någon som vill bo med mig och kissen. Efter otaliga "tyvärr, hyresvärden säger strängt nej till husdjur" vågade jag inte riktigt tro på det när jag äntligen fick ett ja. Nu har jag raderat Blocket-appen och hoppar inte till av nervositet varje gång jag får ett mejl. LÄTTNADEN. 
 
Jag har sovit dåligt i flera veckor för oron att jag inte skulle få något boende. Nu kan jag inte sova för jag ligger bara och tänker på allt som måste göras. Tapetsera om prata med hyresvärden packa sortera slänga ge vidare och faktiskt ta mitt pick och pack och lämna Eskilstuna. Det känns så konstigt, för trots all oro har jag haft någon slags "allt löser sig" - inställning. För mig som är pessimist på expertnivå är detta något heeelt nytt. I lördags var jag och skrev kontrakt och fick nycklar, så sedan dess har jag knappt suttit ner en sekund. Jag ska liksom hinna packa ner hela mitt liv på en vecka, för jag flyttar redan den 1 augusti  Många omställningar. Jag ska inte bara flytta till en ny stad, jag ska även bo med två andra och det kommer nog ta ett tag att vänja sig vid, jag har ju bott ensam i två år. 

Sen är jag så extremt dålig på avsked och separationsångesten är redan påtaglig. Hinna träffas en gång till och säga hejdå. Fastän jag pratar så illa om den här lilla skitstaden så är det många jag kommer sakna otroligt mycket. Det är speciellt en person jag inte riktigt kan förmå mig att skiljas från och jag vet att orden kommer att staka sig när jag ska försöka förklara min tacksamhet för att hon räddat mitt liv med sina vänliga ord, tröstande kramar och förmågan att alltid finnas till. Nu är ju inte Uppsala andra sidan världen direkt, men jag avskyr att säga hejdå till folk. Det är ju några fina som inte kommer att vara en del av min vadrag längre och det känns konstigt och sorgligt. Samtidigt känns det bara så bra att få flytta, det hade inte kunnat vara ett bättre läge än nu. Få skapa nya rutiner, börja plugga och ett miljöombyte. Kanske kan livet få börja på riktigt nu. 

För nästan tre år sedan flyttade jag in i min lilla mysiga etta och var såhär glad:
 

Kommentarer
Malin säger:

Åhhh spännande! Men vad ska du plugga då?

Svar: Genusvetenskap A! :)
Agnes Linnéa

2015-07-28 | 21:13:22
F - Glöminteattandas säger:

Vad roligt :)
Vad blir det för plugg?
*nyfiken*

Svar: Genusvetenskap A till att börja med! :) Det är bara en termin så får se vad som händer sen!
Agnes Linnéa

2015-07-28 | 21:51:44
Bloggadress: http://www.glominteattandas.wordpress.com
Line säger:

Åh vad skönt! Glad för din skull

Svar: Tack! <3
Agnes Linnéa

2015-07-29 | 22:17:53
Bloggadress: http://vinternatt.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback