Senaste dagarna genom telefonen

Det är inte så glamoröst just nu, jag spyr, gråter och har feberfrossa. Rätt så jävla onice. Kroppen värker och benen liksom viker sig när jag reser mig. Men jag mår lite bättre just nu så tänkte göra en liten recap på senaste dagarna.  


Majja var och hälsade på i lilla Eskilstuna i fredags! Vi lagade mat och spelade ett HP-spel i 2,5 timme med filmmusiken på i bakgrunden. Fick spelet av min chef som hon köpt på loppis!

Efter spelkvällen cyklade jag ner på stan. Vi i Etown Grrrl Gang anordnade en Ta natten tillbaka-demonstration natten mellan fredag och lördag. Den handlar om att kvinnor- och transpersoner ska kunna gå trygga om natten utan att riskera att bli utsatta för våld eller hot om våld. Det är rätt mäktigt att gå en sån demonstration tillsammans med andra som håller ens rygg och att gå trygga tillsammans, mitt i natten, förbi kroggatan och poliser är något speciellt - och något vi får känna alldeles för sällan. 


På lördagen var det dags för Springpride vilket Etown Grrrl Gang hade laddat upp inför. Vi tycker att pride har blivit ett kommersiellt jippo som helt tappat sin innebörd så vi skapade ett zine om prides historia. Vi skriver om hur det började, varför, vad det stod för och vad det blivit till idag. Även om det polisvåld som HBTQ-personer får utstå. För det är sjukt hur partier som driver homofobisk politik får gå med paraden, hur polisen får vara där och visa upp sig när dom sjävla står för ett stort HBTQ förtryck, och att det var upproret mot polisens räder mot gaybarer och våld som var uppkomsten till pride. Hur som helst så hade vi ett litet bord på torget med våra zine, tygväskor och smycken som vi gjort, bland annat. Solen sken och många kom fram och pratade med oss och var intresserade av vårt arbete vilket såklart var roligt!

Vi var med i tidningen angående vår syn på dagens pridefirande och vi gick i paraden under parollen "Glöm inte stonewall" och "Queers still not loving police". Artikeln hade dock en extremt missvisande rubrik som menade att vi tyckte att själva firandet under pride var problemet, vilket inte alls är fallet. Vi gick i paraden och även om det inte syns så var jag faktiskt färgglad för en gångs skull. Jag hade vita byxor med frukter på, höga platåskor, lila läppstift och mitt trust no man-halsband. Var fett lång(jämfört med annars) och kände mig fierce. 

Efter paraden slängde vi i oss lite mat sen var det dags för nästa evenemang! SAQWERTY anordnade en kväll för nyktra unga med bra liveband och poetryslam. Det var grymt! Etown Grrrl Gang var såklart där och fortsatte att informera om Stonewallupproret. 

Jag var så trött när jag kom hem på lördagnatten efter en heldag med människor, mycket promenerande och aktiviteter - men jag hade det väldigt bra. Det kändes även som att vi lyckades informera några om vad vi ville förmedla. Även om en gubbe som stod på sidan av paraden skrek "vem faaan är stonewall?" till oss när vi gick förbi. Det visar ju bara på att många inte har en aning om vad som egentligen hände, och det är väldigt tråkigt, men jag tror att några har fått lära sig iallafall och det är alltid något. Och vårt zine sålde som smör!

Under gårdagen hängde jag med bra människor i några timmar, sen började jag spy och få feber vilket suger.
Nu återgår jag till soffläge. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback