jag ska spendera mitt liv med att ta tillbaka allt som är ditt

En bör vara tacksam för att en blir betrodd överhuvudtaget och inte klaga över subtilt bagatelliserande. Eller? Din tolkning gör det inte mindre smärtsamt för mig och dina känslor är långt ifrån mina. Du säger

vi har sånt flyt nu, du borde ta vara på den här känslan

utan att en enda gång stanna upp och fråga hur jag mår. 

Men jag får välja bort dig, jag behöver inte agera terapeut och lyssna på ditt ältande som får mig att vilja ge upp tusen gånger om dagen. Du pratar så vardagligt om allt det där som förstört hela mitt liv och trasat sönder varenda liten framtidsutsikt jag någonsin haft. Så jag låter bli att svara när du ringer. Ni lyssnar inte på mina önskningar om att vi måste prata om det så jag bemöter er med samma metod. Den välbekanta och trygga tystnaden som aldrig orsakat någonting annat än tvivel och skuld. Jag blir sängliggandes i flera dagar. Sådär paralyserad att jag inte ens orkar sätta på en serie. Jag orkar ingenting annat än att kedjeröka i regnet. Jag glömmer allt som jag vet kan lindra det värsta. Blir liggandes, grämer mig ältar sörjer tänker känner. Jag möts av en tom blick och nerutalt ansiktsuttryck i spegeln. 

Men jag känner ändå en uns av styrka i besluten jag lyckas ta. Det är min tur att ta tillbaka makten över min kropp och mitt självbestämmande. Det är min tur att definera mig själv och leva efter mina egna villkor. Det fanns ett otroligt värde i att sätta ord på det jag alltid känt men aldrig tagit på allvar, att greppa tag i det lilla modet och känna styrkan efteråt. Att själv få bestämma. Jag beklagar mig alltid över att de som förtjänar det aldrig får några konsekvenser av sitt handlande. Så de sömnlösa nätterna går ut på att planera hämden, så att konsekvenserna hamnar där de hör hemma. 

Jag ska ta tillbaka allting ni stulit, hur långt tid det än kommer att ta. 
 
 

Kommentarer
glominteattandas säger:

Känner igen mig så i det här inlägget just nu. Tystnaden och sängen. Hoppas vi får det vi behöver snart <3

Svar: Verkligen, hoppas på oss <3
Agnes Linnéa

2016-06-08 | 12:02:55
Bloggadress: http://glominteattandas.wordpress.com
Maja säger:

Älsklingsagnes <3 <3

Svar: Favoritmaja <333
Agnes Linnéa

2016-06-08 | 18:50:37
Sonjis säger:

💗 💗 💗

Svar: <3 <3 <3 <3 <3
Agnes Linnéa

2016-06-11 | 14:39:54
Therése Friberg säger:

Finaste Agnes! <3 Känner igen mig i en hel del som du skriver, det är dags nu. Dags att ta tillbaka och återerövra. Ta hand om dig! Kramar Therese

Svar: Verkligen, och det ligger en hel del styrka i att komma fram till det. Hoppas att allt är bra med dig <3
Agnes Linnéa

2016-06-12 | 12:49:16
Bloggadress: http://tessaslivibokstaver.blogg.se/
Therése Friberg säger:

Verkligen, och du har den styrkan! <3 Tack, det är bra med mig för det mesta, eller ja, det går lite upp och ner. Ska avsluta dbtn nu i augusti efter ganska precis tre år. Nervöst men känns mest bra faktiskt. Bara att få slippa fylla i dagbokskorten är ju en seger i sig ;)
Hoppas du också mår okej! <3
Massa kramar! <3

Svar: Det har du också, utan tvekan! <3 Haha åh ja, vilken frihet det är att slippa de där jävla korten! Fast kändes förvånansvärt tomt i början utan dom. Känner du dig klar med dbtn nu? Hur gick det med den andra behandlingen? Jag avslutade min, tyckte att det blev alldeles för jobbigt.
Tusen kramar <3
Agnes Linnéa

2016-06-13 | 19:28:44
Bloggadress: http://tessaslivibokstaver.blogg.se/
Anonym säger:

Haha, ja verkligen en frihet utan alla dessa hemuppgifter!
Alltså jag vet inte hur "färdig" jag känner mig med dbtn, vissa dagar känns det som om jag har alla färdigheter genom dbtn jag behöver, andra dagar kan jag knappt komma på en enda användbar färdighet. Men jo, jag känner mig "klar" och färdig att släppa psykiatrin, fast det är skrämmande samtidigt, vet ju liksom hur snabbt livet kan svänga.
Går du i någon behandling idag? Hur mår du? Hur är Uppsala (om du bor kvar där?). Tusen frågor!
Den andra behandlingen, alltså nja. Gick väl "klart" den och det har fungerat okej. Nja, jag vet inte. Håller med dig, det var grymt jobbigt!
Massa kramar till en väldigt fin Agnes! <3

2016-06-16 | 17:10:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback