jag har hjältarna i ryggen nu

Jag fyller på listan av förövare. Blir berövad på min trygghet och mitt hem, igen, och ingen idyll i världen kan radera symptomen som jag bär som en tyngd på mina axlar, eller linda in ångesten i bomull, få tårarna att sluta, hindra minnesbilder eller radera rädslan i deras beröring. Ändå blir jag förvånad över det senaste tillagda namnet i listan av ondska för syskonskapet fick ta ordentligt med stryk och efterskalven var förödande. Blir förvånad av att den svartvita världsbilden bevisas korrekt när trygghet kan växla till otrygghet på några sekunder en vanlig måndag. 

Du skriker mitt namn. 
Jag tröstar. 

Det finns triggers i varenda vardagssamtal och det känns som att ångesten föralltid kommer ligga som en underton i allt jag gör. Jag blir uppgiven och känner att fan inte en enda sak till för jag vet inte hur många slag en ska vara tvungen att ta innan det är okej att avsäga sig allt utom en plats under täcket. För ja, det finns en lista på förövare och bara det borde vara nog. 

Du ber aldrig om ursäkt.    

Men du lindar in dig i offerkoftan så fort som möjligheten finns och jag får återigen inta vuxenrollen inför den som utnyttjat varje uns av personlig information på ett sätt som river upp all känsla av förtroende jag någonsin känt. Under några timmar försvann allt jag jobbat så hårt för att ta tillbaka och det var nog det som gjorde ondast på något sätt. Det fysiska blir psykiskt för oss båda när jag desperat letar efter orsaker för att ursäkta ditt beteende för inte kan det väl vara så att allt det där verkligen hände. Men det finns inga ursäkter i världen som kan lindra det här. Jag drömmer mardrömmar om er på nätterna för ingen bearbetning i vaket tillstånd är tillräcklig för att jag ska kunna glömma allt ni gjort. 

Skillnaden nu är att jag har en egenvald familj som lyssnar och tröstar och bara deras närvaro får mig att faktiskt kliva upp efter ännu en natt utan vila och makabra mardrömmar. Jag blir omhändertagen på ett sätt jag inte är van vid så samtidigt som omständigheterna är fruktansvärda vet jag att jag har mina hjältar i ryggen nu. 


Kommentarer
Sonja säger:

Älskar dig min hjälte 💗💗💗

Svar: Älskar dig med min stjärna <333
Agnes Linnéa

2016-09-10 | 11:09:54
Anonym säger:

Vad är det som du varit med om?

2016-10-16 | 14:44:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback